Magdalena96 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam Jestem właśnie po maturach. Z polskiego(podstawa) będę miała ok 50%, angielski(podstawa) ok 50%, matematyka(podstawa) 94-98%, matematyka(rozszerzenie) 46-56%. Interesuję się głównie matematyką (może jakaś najlepsza nie jestem, ale lubię rozwiązywać zadania i sprawia mi to przyjemność ). Zastanawiam się nad pójściem na studia właśnie w tym kierunku. Jest jakaś szansa, że z takimi wynikami matur dostanę się do Warszawy na matematykę lub coś pokrewnego? Myślałam też o informatyce, ale nie mam z niej żadnych podstaw i boję się trochę, że mogłabym odstawać od reszty i sobie nie poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Myślę, że na matematyke możesz się z takimi wynikami dostać. Jest niż demograficzny, a do tego sama matematyka nie jest obleganym kierunkiem studiów. Zdawałaś rozszerzenie wiec czemu nie. W tej chwili w Łodzi powstaje nowy kierunek analiza danych, właśnie pokrewny z matematyką, ekonomią i informatyką. Kierunek jest bardzo przyszłościowy i przygotowany w oparciu o zapotrzebowanie rynku pracy, pytanie czy Łódź Cię interesuje czy tylko Warszawa? Poczytaj więcej: http://www.kierunki.net/lupa/4314-unikatowy-kierunek-w-polsce-analiza-danych-3-5-letnie-studia-inzynierskie-na-wydziale-matematyki-i-informatyki-uniwersytetu-lodzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Zależy mi bardziej na studiach w Warszawie Myślałam o UW ale po przeliczeniu punktów byłabym trochę poniżej progu z tamtego roku, więc chyba z tą uczelnią muszę się pożegnać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Warto złożyć papiery na UW, może się uda, ale trzeba znaleźć sobie w takiej sytuacji dobry wariant 2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuza3574 Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 również uważam, że te wyniki byłyby wystarczające na matematykę. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Dziękuję za odpowiedzi Właśnie nie mam pojęcia jakie inne kierunki i gdzie... nie wiem czy składać papiery na np. informatykę na SGGW, a może szukać czegoś całkiem innego związanego z matematyką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Na Informatykę w Warszawie na uczelnie publiczną będzie dość trudno, moim zdaniem złóż papiery na matematykę na 2-3 uczelnie, masz w Wawie spory wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A może Politechnika Warszawska? Myślałaś o takich studiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Myślałam tylko nie wiem czy z jednym przedmiotem rozszerzonym (matematyka) dałoby radę dostać się na ta uczelnię. Z tego co wiem to do rekrutacji liczy się studiuj matmę, język obcy i jeden przedmiot rozszerzony do wyboru. Nie wiem czy matmę policzyliby dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Z tego co się orientuję to matematyki nie będą liczyć dwa razy ale lepiej zadzwoń do działu rekrutacji to Ci powiedzą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Na liście przedmiotów do punktów kwalifikacyjnych na Politechnice Warszawskiej nie ma poszerzonej matematyki wśród przedmiotów dodatkowych. Jest Fizyka Studia na kierunku chemia Informatyka Biologia Geografia WoS Język Polski Historia - w zależności od kierunku niektóre się liczą, a inne nie. No i mają inną wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 No właśnie. Dlatego na tą uczelnie mogłoby być ciężko się dostać. Matematyki tak jak języka obcego raczej dwa razy nie mogą policzyć. Jak na razie postanowiłam, że złożę papiery na UW na matematykę i na SGGW na informatykę. Nie wiem czy jeszcze gdzieś składać, bo w sumie dobrze byłoby mieć jakieś 'zabezpieczenie', w razie gdybym się nie dostała na UW i SGGW. Tylko nie wiem gdzie warto byłoby ewentualnie złożyć papiery jako 3 wariant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zobacz może inne kierunki studiów na Mazowszu związane z matematyką i informatyką http://warszawa.studia.net/matematyczno-informatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Z tych kierunków zaczęłam zastanawiać się teraz nad informatyką i ekonometrią na SGGW. Mam jeszcze jeden dzień na zmianę i nie wiem czy zostań przy informatyce, którą wcześniej wybrałam, czy zmienić na informatykę i ekonometrię. Który kierunek wydaje się lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 To zależy czy wolisz iść bardziej w strone ekonomii? Kierunek informatyka i ekonometria to przede wszystkinm analiza zjawisk gospodrczych. Kierunek ten jest stworzon dla tych kandydatów, którzy interesują się informatyką, lubią spędzać czas przed komputerem i odkrywać nowe możliwości internetu. Studia na tym kierunku pozwolą na zrozumienie procesów ekonomicznych zachodzących we współczesnej gospodarce. Umożliwią zdobycie fachowej wiedzy z zakresu nowoczesnych narzędzi informatycznych i sposobu ich stosowania w procesach gospodarczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Przejrzałam sobie program tych kierunków i na informatyce i ekonometrii przeraziła mnie trochę ilość przedmiotów ekonomicznych. Więc jednak wybrałam informatykę i dostałam się tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 No to gratuluję!!! Dawaj znać jak Ci się studiuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Czyli informatyka na SGGW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Tak Próbowałam też na UW na matematyke ale tam się już nie dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samika Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 To nic takiego, za to gratulację za informatykę - nie musisz być orłem na starcie, uczelnia jest od tego, żeby uczyć a Ty żeby tą wiedzę chłonąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Będzie dobrze, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magdalena96 Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...