Danny99 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Witam, jestem tegorocznym maturzystą i stoję przed wyborem uczelni. Lubię pracę z rysunkami technicznymi. Czy dobrym pomysłem jest pójście np. na kierunek Mechanika i Budowa Maszyn (o ile się dostane) na politechnikę i samodzielnie uczyć się CATII, AutoCADa, SolidWorksa itp. bo w zasadzie tylko to mnie interesuję na takim kierunku, rysowanie, projektowanie. Mam już certyfikat AutoCADa, ale chcę poznać więcej programów CADowskich i postarać się zdobyć więcej certyfikatów. Czy jest szansa znalezienia dobrej pracy po takich studiach, która będzie wymagała posługiwania się tymi programami? Drugą opcją jest kierunek logistyka. Dużo czytałem na temat tego kierunku i myślę, że bym się odnalazł, a w ciągu tych 5 lat zdołałbym się nauczyć drugiego języka (po angielskim). Proszę o jakieś rady i wasze sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 A nie chciałbyś isc na grafikę lub architekturę. Jesli interesuje Cie obsluga powyższych programów. Na pewno warto isc na mechanikę i budowę maszyn bo to przyszlosciowe studia. Jednak rysunku na powyższych programach bedziesz musial uczyć sie sam lub na kursach. kierunek logistyka to tez bardzo przyszlosciowy kierunek studiów, jesli można tak mówić o studiach. To ciekawe studia. Zloz papiery na oba kierunki a później zdecydujesz co jest dla Ciebie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A jakie miasta do studiowania bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola Krakowiak Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Studenckie topowe miasta i miasteczka od lat te same. Wroc, Kraaków, Gdańsk, Toruń,Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Czyli wszystko jedno jakie miasto, byle fajny program studiów i fajnie się studiowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Poczytaj sobie jeszcze o kierunku mechanika i budowa maszyn, znajdziesz tam też listę wszystkich uczelni, które prowadzą ten kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...