Sebastian Szczęsny Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Na filologię polska idą tylko egzaltowane dziewczyny, a studia są trudne, nudne i bez sensu. Czy to prawda? Poczytaj wywiad, w którym dowiesz się czy warto wybierać polonistykę, a jeśli tak - to czym się kierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktoria Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 ja myślę, że to wszystko zależy od podejścia. ja mam koleżankę, która uwielbia język polski i nie wyobrażała sobie, żeby mogła pójść na jakiś inny kierunek, co najlepsze juz na etapie studiów przekuła swoją pasję w niezły biznes ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A co to za fajny biznesz? Możesz napisać coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Polonistyka to idealny kierunek studiów dla wszystkich, którzy chcą pisać i się z tego utrzymywać, do tego praca jako PRowiec czy marketingkowiec po odpowiednich studiach podyplomowych jest jak najbardziej możliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 nie tylko po podyplomowych - np. na UAM w Kaliszu są specjalności medialne na samej polonistyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Tak ale obawiam się, że sama taka specjalność to może być mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Kandydaci na Polonistykę topnieją, tym bardziej jest to moim zdaniem argument, aby wybrać ten kierunek, bo przy poszukiwaniu pracy konkurencja będzie szybciej do zwalczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Dużo zależy od tego gdzie się studiuje polonistykę. Czyli jaki program studiów i jakie są możliwości praktyk. Ostatnio dowiedziałem się, że Kalisz jest drugim miastem w Wielkopolsce pod względem nasycenia mediami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...