kodex Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Witam, po dluzszym namysle stwierdzilem jednak ze decyduje sie isc na studia informatyczne, zawsze chcialem byc informatykiem poniewaz wmawiano mi ze jest to kierunek przyszlosci po ktorym latwo bedzie znalezc prace. Na maturze zdaje rozszerzona matematyke, zastanawiaja mnie jeszcze studia matematyczne lecz nie wiem jaki kierunek matematyki jest najbardziej oplacalny. I tu moja prosba do was, otóz z dziedzin matematyki oraz studia.net/informatyka jakie kierunki studiow sa najbardziej oplacalne, tak wby miec w miare ogarnieta po nich prace. Mieszkam w warszawie takze tez tu bede studiowac. Odnosnie studia.net/informatyka to nie mam pojecia co wybrac czy programowanie czy to projektowanie gier i aplikacji czy tez grafika komputerowa, zostalo juz malo czasu a ja nadal nie mam pojecia jaki iierunek studiow wybrac, dziedzina to napewno informatyka badz studiuj matmę. Licze ze chociaz troszke mi rozjasnicie w ktora strone sie kierowac aby nie zostac bez pracy po studiach. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Cześć Powstaje nowy kierunek studiów, który łączy matematykę i informatykę i ekonomię: Analiza danych: http://www.kierunki.net/lupa/4314-unikatowy-kierunek-w-polsce-analiza-danych-3-5-letnie-studia-inzynierskie-na-wydziale-matematyki-i-informatyki-uniwersytetu-lodzkiego Bardzo ciekawy kierunek dający bardzo szerokie możliwości znalezienia pracy, ale co ja będę Ci tu mówił. Wejdz i poczytaj sam. Odnośnie innych kierunków to na pewno warto zainteresować się informatyką, chociaż z tą pracą wcale tak nie jest. Nie ma obecnie kierunku, który gwarantuje pracę. Jeśli będziesz chciał zdobyć pracę jako informatyk musisz porobić praktyki, staże już w czasie studiów i łapać jakieś dodatkowe pracę. Wtedy będzie Ci dużo łatwiej na rynku pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Niestety trudno podpowiedzieć jakie zawody będą najlepiej opłacane za kilka lat, bo dynamicznie się to zmienia. Informatyka była, jest i będzie dobrym kierunkiem, ale pamiętaj że konkurencja w tym zawodzie jest spora, trzeba więc tu więc wykazać się umiejętnościami na wysokim poziomie. Odnośnie grafiki to tutaj potrzebne Ci będzie zacięcie artystyczne i spora dawka kreatywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz Gnat Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Hej! Zachęcam do zapoznania się z ofertą Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej. W tym roku uruchamiany jest kierunek Geoinformatyka. Pod tym linkiem znajdziesz więcej informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Unikalny program ma też Uniwersytet Zielonogórski podczas studiów na kierunku inżynieria danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...