Monika.R Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Mam umowę zlecenie, czyli tzw śmieciówka. Umowa jest przedłużana automatycznie co 3 miesiące. Dodam, że zarabiam na rękę 2200 zł m-c. Czy mam zdolność kredytową na zakup mieszkania o wartości 130 tys zł? Dodam, że miałabym około 25 tys zł wkładu własnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Cześć, Jesteś na granicy, po pierwsze bank musi uznać umowe zlecenie, a uznaje jeśli jest od wielu miesięcy. Natomiast rata za mieszkanie musiała by by w wysokości 600 zł aby bank uznał ze masz zdolność. Do tego jeśli występujesz sama to musisz mieć wyższa zdolność niż jak we dwójkę dlatego moim zdaniem jesteś na granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Chyba jedyne rozwiązanie, to kredyt na rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mates Opublikowano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Moim zdaniem to tak napradę zależy od banku. Jeden bank może uznać to, że masz "umowę śmieciową" i potraktować ją jako stałą, a inny będzie wymagał promesy przedłużenia umowy, całej masy zaświadczeń. Jednak patrząc wyłącznie na zarobki to mało prawdopodobne, żebyś miał wystarczającą zdolność kredytową. Kwota kredytu jest tak naprawdę całkiem spora. Najlepiej zrobić wywiad w różnych bankach. To nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika23 Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Na umowę cywilnoprawną nie każdy bank sie zgodzi udzielić kredyt. Szczerze, to nawet mi powiedzieć jaki bank może to zrobić. Może, tak jak ktoś wspominaj wyżej, popytaj o to na forach o kredytach http://www.hipoteczny-kredyt.info/kredyt-mieszkaniowy-forum/197-kredyt-na-150-tys-jaki-bank.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrukJarek Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Najlepiej idź do doradcy kredytowego. Ze swojego doświadczenia wiem jednak, że banki takich umów nie uznają, tak było też i w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Zawsze warto skonsultować się z doradcą i dokładnie posprawdzać wszystkie opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jestemmonia Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Najlepiej przejść się do banków i podpytać. Ja na studiach nie zarabiałam wiele, a zdolność kredytową miałam na poziomie kilkudziesięciu tysięcy. Dużo zależy od konkretnego banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...