kowbojka Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Hej wszystkim, jestem nowa w Krakowie. W zeszlym roku mieszkałam z Hiszpanką i dzięki niej mówilam troche po hiszpańsku. Tak "kali jeść kali pić" ale zawsze. Nie chce tego przerywać. Jak myślicie, zapisac się na jakieś korki do studentów, do jakiejś szkoły, czy może tandem ? Wiem, że tu w krakowie to jest popularna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aida Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Najlepiej dużo rozmawiaj ze studentami hiszpańskojęzycznymi - tak najłatwiej nauczyć się języka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jestem zielona... o co chodzi z tym tandemem? To jakaś forma wspólnej nauki języka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Też nie wiem co to tandem? to jakaś wymiana usług typu ja CIę ucze angielskiego Ty mnie hiszpańskiego. Jeśli chodzi o naukę to takim przypadku warto zapisać się do szkoły językowej na kurs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tak tandem to tzw nauka "języka za język" np przyjeżdża student z Hiszpanii i uczy się razem z polskim studentem, czyli Polak uczy Hiszpana j. polskiego i na odwrót – Hiszpan Polaka j. hiszpańskiego. Można również taką naukę prowadzić przez skypa. Ważne, żeby to była forma wzajemności i trzeba poświęcać po równo czasu na naukę obu stron. Fajne w tym jest to, że na takie lekcje się umawiasz i za nie nie płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Ciekawe rozwiązanie:) i opłacalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 tak myślałem, fajne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tak, to fajne rozwiązanie i z tego co słyszałam to w Krakowie faktycznie dość popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 No i zachęcające do nauki języków, bo trzeba jakiś dobrze znać, aby go uczyć, bo raczej niewiele osób chyba uczy partnera w tandemie języka polskiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Słyszałem, że ludzie zagranicy chcą się właśnie tak uczyć polskiego przez skypa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Za dużo takich osób jednak chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Właśnie sporo, bo większość studentów z zagranicy uczy się języka polskiego a musicie przyznać, że obcokrajowców na polskich uczelniach jest coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Też słyszałem, że takich ofert i rozwiązań jest coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 W sumie pomysł na taką naukę stary jak świat:) fajnie że teraz też są takie możliwości, oby coraz więcej takich tandemów powstawało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...