piotrek9625 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 witam, jestem studentem i mam do wyboru dwie specjalizacje. Finanse przedsiębiorstw i turystyka i hotelarstwo. Co byście wybrali na moim miejscu będąc studentem ekonomi? Co według was może bardziej zapewnić pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Myślę, że jeśli będziesz dobry w tym co robisz - pracę znajdziesz zawsze. Finanse przedsiębiorstw polecałbym Ci, jeśli masz umysł analityczny. Jeśli lubisz analizować dane i widzisz się w pracy z dokumentami excella. Turystykę i hotelarstwo, jeśli jesteś bardziej ekstrawertykiem, lubisz kontakty międzyludzkie i pracę w terenie. Sporo zależy też od programów studiów na Twojej uczelni. Kierunek ekonomia? Gdzie ją studiujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Trendy trendami, za parę lat będą inne niż teraz, radzę zatem wybrać specjalność która jest bardziej związana z Twoimi zainteresowaniami. A jeżeli po ukończeniu studiów będziesz potrzebować dokształcić się w jakiejś dziedzinie, aby znaleźć fajną pracę to zawsze umożliwią Ci to studia podyplomowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Hej, Jeśli jesteś studentem ekonomii to finanse przedsiębiorstw. Jednak nie przywiązywałbym tak dużej wagi do specjalizacji i tak najważniejszy jest ukończony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...