Skocz do zawartości
mictra1995

Cześć wszystkim :D Pomoc studia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć  :D Nazywam się Michał i mam problem związany ze studiami  :D Jestem ubiegłorocznym maturzystom. Dostałem się na UW na wydział Fizyki  kierunek Fizyka Medyczna. Zrezygnowałem ponieważ nie dałem rady z matematyką(poziom bardzo wyskoki) i informatyką ( programowanie). W szkole byłem na profilu biol- chem. W tym roku poprawiam maturę z chemii i piszę matmę na poziomie rozszerzonym  :)Wiem że chce iść na politechnikę(AGH Łódzka , Warszawska). Bardzo spodobało mi się w Warszawie i chciałbym tam wrócić . Jednak boję się że nie dam rady na tej uczelni . Wydaje mi się ze z chemią nie miałbym tak dużych problemów jak z matmą  :P(inżynieria materiałowa,technologia chemiczna) Czy studiuj matmę na polibudzie Warszawskiej na tych kierunkach jest - do ogarnięcia ? Nie mogę sobie pozwolić na kolejną rezygnację bo jestem rok w tył już :/ Czy uważacie ze te kierunki są dobre ? Czy różnica między AGH a P Łódzką a Warszawską j jezeli chodzi o pracę jest duża ? Gdzie lepiej wg Was studiować  :) ? proszę o pomoc  :D

Zależy gdzie chcesz później mieszkać, wiadomo, że jeśli chodzi o rynek pracy to Warszawa wydaje się być najlepszym miejscem. Z drugiej strony najłatwiej będzie Ci na politechnice łódzkiej, a ona i tak ma wysoki poziom. Kierunki, które wybrałeś są bardzo fajne szczególnie technologia chemiczna. Prace powinieneś znaleźć po każdej z tych uczelni, tylko dobrze przepracuj studia, praktyki, staże, dorywcza praca.

• Like 1

Zawsze możesz skończyć studia w Łodzi i wyjechać do Warszawy, to w niczym nie przeszkadza, o tyle gorzej, że nie będziesz znał tam nikogo. Tak miałbyś zrobiony staż lub praktyki w Warszawie i już jakieś kontakty wyrobione, znałbyś miasto. Może jednak spróbuj studiów w Warszawie? Różnica poziomów nie powinna być tak drastyczna, bylebyś się dostał. 

W tej chwili powstaje nowy kierunek studiów na Uniwersytecie Łódzkim, analiza danych, może on by Cię zainteresował?

Tutaj masz cały artykuł o nim:

http://www.kierunki.net/lupa/4314-unikatowy-kierunek-w-polsce-analiza-danych-3-5-letnie-studia-inzynierskie-na-wydziale-matematyki-i-informatyki-uniwersytetu-lodzkiego