Marta95 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam,jestem zainteresowana studiowaniem afrykanistyki we Wrocławiu lub kierunku pokrewnego związanego z poznaiem kultury Czarnego Lądu.Orientuje się ktoś gdzie we Wrocławiu jest taki kierunek specjalność? Proszę o informacjnie.Próbowałam sam zanaleźć,ale bez efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wiem, że kiedyś prowadził taki kierunek Uniwersytet Warszawski, ale w tej chwili nie wiem czy dalej go prowadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Cześć, Ogólnie to nikt w tej chwili nie prowadzi takiego kierunku. Możesz studiować orientalistykę i na tym kierunku specjalność afrykanistyka: http://www.studia.net/orientalistyka Prowadzą to 3 ośrodki w Polsce: Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu Wydział Neofilologii Uniwersytet Jagielloński w Krakowie Międzywydziałowe Indywidualne Studia Humanistyczne Uniwersytet Jagielloński w Krakowie Wydział Filologiczny Uniwersytet Warszawski Wydział Orientalistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Polecam Ci szczególnie UW Wydział Orientalistyczny, moja cioteczna siostra tam studiowała i była bardzo zadowolona. Było to co prawda już ładnych kilka lat temu, ale zawsze warto wziąć pod uwagę ten wydział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...