Agata Szober Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam, chciałam zapytać Was jak wygląda przeniesienie się np. do Gdańska na magisterkę ? Co i gdzie oraz kiedy trzeba złożyć. Został mi rok do ukończenia studiów inżynierskich na UTP Architektura Krajobrazu w Bydgoszczy ( to moje rodzinne miasto), chciałabym zasmakować prawdziwego życia studenckiego, ale też przede wszystkim wiem, że w Gdańsku są lepsze możliwości o prace (nawet jakąkolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinCity Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zależy, czy chodzi o przeniesienie z uczelni prywatnej na państwową itd., najpierw musisz przede wszystkich zdecydować, na co chcesz się przenieść i dowiadywać się reszty. Przenosiny z publicznej na prywatną albo z prywatnej na państwową mogą być problematyczne. Gdańsk to chyba nie jest jakieś super studenckie miasto, ale na pewno jest większe niż Bydgoszcz. Więcej o studiach w Gdańsku przeczytasz np. tutaj: http://trojmiasto.studia.net/ Jest bardzo niewiele ofert wynajmu. Dla porównania - wynajem pokoi, Gumtree, Poznań - ponad 50 stron ogłoszeń, wynajem pokoi, Gumtree, Gdańsk - 5 stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata Szober Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Studiuje w szkole państwowej, zastanawiałam się również nad Wrocławiem, ale narazie zbieram informacje chciałabym zaczać żyć na własny rachunek a wyjazd do innego miasta to by był dobry początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...