literat555 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Czy jeśli mam stałą pracę, może nie jakoś super płatną, ale jednak, mogę liczyć na jakiś kredyt z dopłatą z Mdm na zakup własnego mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pedagogiczna Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Zależy jeszcze od miasta i dzielnicy w jakiej szukasz dla siebie mieszkania. Zobacz sobie oferty z twojego miasta na targach mieszkaniowych, np. http://targimieszkaniowe.net/nowe-mieszkania-i-domy-krakow-bronowice/ i wtedy przekonasz się czy masz w czym wybierać. Twoja zdolność kredytowa to jedno, ale liczba ofert spełniających wymogi MDM to zupełnie inna kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jeśli szukasz sam, to myślę, że masz małe szanse, ponieważ aby wziąć kredyt samemu trzeba wykazywać bardzo duży dochód na poziomie 4-5 tyś. Inaczej nie zaliczą Ci zdolności do jego spłaty. Dla porównania jeśli weźmiesz z kimś np. z rodzicami ta zdolność może być znacznie niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna Maria Karolik Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Niekoniecznie, MdM obejmuje też "singli". Myślę, że warto się poprostu przejść do banków, które oferują ten rodzaj kredytu lub zajrzeć do doradców finansowych. Często deweloperzy współpracują z takimi doradcami, a jak już mamy upatrzone mieszkanie to i z deweloperem można się dogadać w kwestii ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek90 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Moim zdaniem masz jakąś tam szansę, najlepiej zapytaj o to w banku. Ja też póki co studiuję ale nie mam szans na kredyt mieszkaniowy. Wynajmuję mieszkanie i co jakiś czas biorę tanie chwilówki na jakiś sprzęt do mieszkania lub nowe ubrania. Mieszkanie będę chciał kupić za jakieś 5 lat gdy już będę miał stałą pracę i dobre zarobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aga_dream Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Trzeba uważać, bo developerzy potrafią podnosić stawki specjalnie na ten cel. W efekcie klient płaci tyle samo, co przy kupieniu mieszkania normalnie, a zyskuje tylko developer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vikaag Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Jakiś czas temu korzystałam ze strony porównywarki. Można wybrać dla siebie najlepszą opcję. Między innymi: dowolny czas spłaty kredytu, nawet do 35,. dostęp do ponad 200 różnych ofert kredytowych, niskie raty i atrakcyjne oprocentowanie, indywidualnie ustalane warunki kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiecznyStudent Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jeśli chodzi o Warszawę to na pewno nie będzie problemu ze znalezieniem mieszkania w programie Mieszkanie dla Mlodych. Wprawdzie nie będzie to mieszkanie w centrum miasta ale na obrzeżach ale za to dofinansowanie jest spore. Jesli nie masz dzieci możesz liczyć na 10%. Niby nie jest to taka duża kwota ale jednak pieniądze same po ziemi nie chodzą tak wiec warto jest poszukać. Zerknij sobie tutaj: http://www.vivainvest.pl/Warszawa-Bialoleka Na podstronie obecnie masz zestawienie inwestycji mieszkaniowych w takiej dzielnicy jak Białołęka.Obecnie buduje się tam sporo mieszkań w programie tak więc na pewno da się coś sensownego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelina.sowaczewska Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 i jak dowiedziałeś się? też jestem zainteresowana tym tematem. teraz warto kupić mieszkanie, bo jest dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...