helly Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam potrzebuję wykonać przelew tak jak w temacie z Polski do Francji. Moja siostra od września zaczęła tam studiować a razem z rodzicami chcemy przelać jej trochę pieniędzy na konto aby miała na życie.. wiadomo samo stypendium socjalne nie wystarcza. Byliśmy w banku ale jak dowiedzieliśmy się jaki jest koszt przelewu to zrezygnowaliśmy.. czy ktoś ma jakiś inny pomysł aby przelać pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz Szkudlarski Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Najprostszym rozwiązaniem jest skorzystanie z przelewu SEPA. Warunkiem jest jednak realizowanie transakcji w EURO.Koszt takiego przelewu w polskich bankach mieści się w granicach od 0 do około 10 zł. Idź do swojego banku i spytaj o tą formę przelewu zagranicznego, na pewno otrzymasz wszystkie informacje na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
25Maja Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 a normalny walutowy przelew z banku to ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helly Opublikowano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 a normalny walutowy przelew z banku to ile kosztuje? Jak orietowałem się w moim banku to powiedzieli że to koszta rzędu 100zł... no według mnie masakrycznie dużo... jak chce przelać przykładowo 2000 tysiące złotych to muszę zapłacić 5%.. to się nie opłaca w banku.. Niedrogą opcją jest Easysend. https://www.easysend.pl/ Sam przelewałem wprawdzie za ich pomocą pieniądze do UK ale wiem,że realizują je we wszystkich krajach europejskich. Koszt przelewu do 2000 zł to 19 zł. od 2000 - 9 zł. Dochodzi do adresata w ciągu 1 dnia roboczego. O dziekuję nie słyszałem o takiej opcji jak Easysend. A wiesz może jak szybko realizują takie transfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helly Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Dzięki Julia Mroczek za szybką odpowiedź. Chyba zdecyduję się i wypróbuję te przelewy w Easysend:) ewentulanie podzielę się swoimi spostrzeżeniami po odbytym przelewie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 15 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Dobrze byłoby też chyba zainteresować się kontem na PayPalu. Ja mam, korzystam, przelewam zza granicy i myślę, że to dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkal Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 PayPal to jak dla mnie chyba najwygodniejszy sposób dokonywania przelewów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka Leśniewska Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 PayPal jest okey, ale tylko na te drobne kwoty - bo oni tam prowizję pobierają. Im większy przelew tym więcej trzeba im zapłacić. W Easysend czy w innych tego typu serwisach jak groszek etc opłata jest stała i to jest ich największą zaletą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Macie rację co do PayPala. Używam go od wielu lat i wiem, jak przydatny jest przy przelewach zza granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helly Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Hej i jestem po odbytym przelewie z Easysend wszystko poszło jak spłatka:) bezpiecznie, skutecznie oraz szybko po co były te strachy jak to wszystko takie łatwe będę korzystać częściej na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkal Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 No to super. Będę wiedział, że z tego można też korzystać na przyszlość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogusiamaslyk45 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja z mezem wysyłaliśmy tez pieniadze synowi do Francji,to za przesłanie większej ilości euro na jego konto tez w euro zapłaciliśmy opłate tylko 5 zł w intransfer24.No naprawde jesteśmy zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...