rixx Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam, jak sądzicie - opłaca się iść na ekonomię ze specjalizacją Ekonomika agrobiznesu na UR? Na UEk nie startowałam, bo nie zdawałam rozszerzenia z jednego przedmiotu, a wiadomo, jakie są progi. Czy dałoby radę później iść bez problemu trochę inną ścieżką, np. na mgr iść na FiR lub coś podobnego? (ale wiadomo, że po douczeniu się, już planuję zrobić też policealne z finansów i rachunkowości, więc trochę materiału bym liznęła + we własnym zakresie). I tak btw, co ogólnie sądzicie o tej specjalności? słyszałam opinie, że lepiej skończyć taką ekonomię, bo jest mniej ogólna. Mnie taka tematyka raczej pośrednio interesuje (ale nie jest tak, że zupełnie nie), choć może się okazać, że w czasie studiów coś się zmieni - nic nie wykluczam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rixx Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Cześć, na pewno możesz później iść trochę inną ścieżką. Dużo będzie zależeć od Ciebie, czy sobie później poradzisz, czy różnice w programie nie będą zbyt duże. Ale po tych specjalizacjach nie powinieneś mieć problemu. Co do ekonomii to chyba chciałeś napisać, że Kierunek ekonomia jest bardziej ogólna. Moje zdanie jest bardzo podobne, lepiej wybrać kierunek bardziej obszerny a późnej najwyżej się dospecjalizować studiami podyplomowymi do zawodu, który będzie Ci potrzebny za 5, 10 czy 15 lat. Narzucanie sobie już teraz wąskich ram może sprawić, że później będzie Ci trudno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Ostatnio spotykam się z opiniami, że agrobiznes to specjalność przyszłościowa, ale to oczywiście zleży czym kiedyś chcesz się zajmować. Oczywiście Kierunek ekonomia jest bardziej ogólna i tak jak pisze Łukasz można później zrobić studia podyplomowe bardziej specjalistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahmed931@wp.pl Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 widziałem specjalność agrobiznes w turystyce i wypoczynku na wyzszej szkole bezpieczenstwa w poznan.studia.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Pamiętaj, że to jest tylko specjalność, ważniejszy jest kierunek studiów, a przy jakim to jest kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ja osobiście spotkałam się z tym kierunkiem na zarządzaniu, nie wiem na jakim kierunku Ty widziałeś tą specjalność. Zwróć uwage, że na specjalności musi się zawsze zebrać odpowiednia liczba chętnych osób i wybiera się ją chyna na II roku, wię teoretycznie może się zdarzyć, że grupa się nie utworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...