Piotr Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Cześć wszystkimJestem nowy i mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale. Otóż w przyszłym roku zdaję maturę. Obecnie jestem w technikum na logistyce jednak świetnie by było gdybym przyszłość mógł powiązać z dietetyką i w tym właśnie kierunku udać się na studia (najlepiej w Poznaniu). Niestety do tego tematu bardziej zdecydowanie podszedłem dopiero w tym roku. I tu moje pytanie czy w ciągu roku dam radę opanować biologie na poziomie podstawowym aby napisać z niej maturę? Przez dwa lata w szkole miałem lekcje z bioli jednak lepiej założyć, ze ich nie było (mega chaos na lekcjach i nauczyciel, który nie umiał sobie z nim poradzić ) Plusem jest to, że interesuje się dietetyką i sportem, który regularnie uprawiam. Na bieżąco śledze nowinki dietetyczne i przeczytałem już kilka dobrych książek na ten temat. Posiadam jakąś wiedzę na temat odżywiania oraz ciała człowieka. Po prostu interesuje mnie to. W końcu każdy sportowiec jest też swoim osobistym dietetykiem Zerknąłem także na egzamin maturalny z bioli i znalazło się kilka pytań na które dobrze odpowiedziałem. Czy jest możliwość w niecały rok opanować biole na poziomie podstawowym i napisać z niej maturę aby zwiekszyć szanse dostania się na studia? Z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Cześć, Spokojnie możesz opanować biologię w rok:) trudniej byłoby z chemią, czy fizyką. Na pewno w klasie maturalnej będziecie mieli dodatkowe zajęcia z Studia na kierunku biologia przygotowujące do matury od początku do końca. O Dietetyce możesz poczytać więcej w tym miejscu: http://poznan.studia.net/dietetyka W tym miejscu również znajdziesz uczelnie, z woj. wielkopolskiego, które prowadzą ten kierunek:) po prawej lub pod artykułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Ok, dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Cześć! Czy jest tutaj ktoś, kto studiuje dietetykę? Dopiero się zarejestrowałam na tej stronie, więc przepraszam, jeśli napisałam w złym miejscu. Jestem tegoroczną maturzystką i stoję przed bardzo ważnym wyborem jakim są studia. Interesuję się zdrowym żywieniem, trybem życia i dlatego od pewnego czasu rozważam studiowanie dietetyki. Niestety, jak lubię biologię tak chemię wprost przeciwnie. Obawiam się, że ten przedmiot zwyczajnie mnie przerośnie. Dlatego chiałabym zapytać przyszłych dietetyków o to, jaki jest zakres chemii na tych studiach? Czy jest jej dużo? Z góry dziekuję za odpowiedź, która jest kluczowa w mojej decyzji. Serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Na dietetyce nie ma dużo chemii, więc spokojnie możesz iść na studia. Biologia tam jest najważniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amk Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Na dietetyce nie ma dużo chemii, więc spokojnie możesz iść na studia. Biologia tam jest najważniejsza. Pana słowa dodały mi skrzydeł!! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...