Danny99 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Hej. Mam jeszcze rok do matury, także trochę czasu jest, ale już sie zastanawiam nad swoją przyszłością. Ogólnie to najbardziej w szkole interesuje mnie Geografia, nauka o ziemii itd. jest to dla mnie bardzo ciekawe i chętnie się tego przedmiotu ucze Nie lubię za to za bardzo chemii, fizyki i matematyki. Fajnie by było studiować na dobrej uczelni interesuje mnie podkarpacie i małopolska, choć nie wykluczam innych województw. Chciałbym się dowiedzieć jaki kierunek pod względem mojego zainteresowania jest najbardziej perspektywiczny i daje największe możliwości w przyszłości (czyli nie jakieś typowo humanistyczne, po których bardzo ciężko o pracę) Myślałem o czymś na AGH, ale inne uczelnie też bardzo chętnie rozważę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Masz jeszcze sporo czasu, dlatego zachęcam Cie do ogólnego przyjrzenia się jakie są aktualnie oferowane kierunki, być może coś z puli kierunków przyrodniczych by Cię interesowało? Pochodź sobie tutaj http://www.studia.net/ znajdziesz tu możliwość wyszukiwania uczelni województwami, miastami, czy grupami kierunków, aż wreszcie konkretnymi kierunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny99 Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Wiem widziałem tą stronę, ale naprawdę ciężko się dowiedzieć na który warto zwrócić uwagę Dlatego proszę o pomoc Najlepiej podaniu kilku takich przyszłościowych nad którymi mógłbym usiąść i trochę o nich poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Wybór kierunku studiów czasem wymaga trochę nakładu czasu i energii, a z im większej ilości propozycji będziesz wybierał, tym większe szanse, że znajdziesz coś idealnie pasującego do Ciebie. Tutaj masz fajny wykaz: http://www.kierunki.net/przyrodnicze?limitstart=0 Trzeba nad tym trochę przysiedzieć, ale, zdaje się, że w wakacje uczniowie mają trochę więcej wolnego czasu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danny99 Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 W tym linku coś związanego z geografią jest jak na lekarstwo Naprawdę nie ma kierunków związanych bardziej z geografią? Koniecznie trzeba zdawać matematyke na rozszerzeniu czy fizyke, chemię, aby się dostać na dobre studia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...