pianistaaaa Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Witam Was wszystkich nie wiem czy wybrałem dobry dział do załozenia tego tematu więc z góry przepraszam. Mam do Was pytanie. Czy na Akademie Muzyczna jest jakis limit wiekowy?? mam 26 lat i chciałbym zdawać na fortepian z róznych przyczyn nie mogłem tego zrobić wczesniej. Mam skończona szkołe muzyczna I i II st. z góry dziekuje za odpowiedzi. Może ktoś z Was studiuje na Akademii muzycznej lub mógłby sie dowiedzieć od Profesora lub innej osoby czy jest jakikolwiek limit wiekowy?? byłbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Nie słyszałam o żadnych limitach wiekowych. Na tego typu Akademiach czy Wydziałach są jedynie egzaminy praktyczne np. z predyspozycji słuchowych, głosowych, manualnych, zcy gry na instrumencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pianistaaaa Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź Ja zdaję sobie sprawę z wymagań na tych kierunkach poniewaz przyznam Byłem już studentem Akademii Muzycznej ale z przyczyn osobistych musiałem niestety studia przerwać. Granie jest moim marzeniem i życiem dlatego bardzo bym chciał powrócić i skończyć wydział instrumentalny na akademii muzycznej, lecz niestety teraz już będę miał 26 lat i stąd moje pytanie Pozdrawiam Serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dziękuję bardzo za odpowiedź Ja zdaję sobie sprawę z wymagań na tych kierunkach poniewaz przyznam Byłem już studentem Akademii Muzycznej ale z przyczyn osobistych musiałem niestety studia przerwać. Granie jest moim marzeniem i życiem dlatego bardzo bym chciał powrócić i skończyć wydział instrumentalny na akademii muzycznej, lecz niestety teraz już będę miał 26 lat i stąd moje pytanie Pozdrawiam Serdecznie. Dobry wieczór, ja również w tym roku skończyłam 26 lat i zastanawiam się czy nie zdawać w roku przyszłym na Akademię do klasy fortepianu. Czy dowiedziałeś się, czy to za późno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 W tej chwili nie ma ograniczeń wiekowych. Kiedyś należało studia rozpocząć tylko do określonego wieku. Teraz uczelnie otwierają się na osoby starsze, a nie tylko na maturzystów. Śmiało warto próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pianistaaaa Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dziękuję Serdecznie wszystkim za odpowiedzi Teraz jetem spokojniejszy. Zastanawiało mnie to ponieważ większość by miała 19 lat a ja 26 ale jednak stracone a raczej (nie stracone tylko poświęcone) lata na naukę gry szkoda by było zmarnować tym bardziej, że z pewnych stron patrząc granie to moje życie Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pianistaaaa Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 A jeszcze jedno pytanie przysżło mi do głowy?? a co z ubezpieczeniem?? czy czelnia nie będzie robiła problemów właśnie z tego tytułu? czy zwrócą na to uwagę? nawet jesli dobrze zdam egzaminy czy to moze być powód dla którego nie będą chcieli mnie przyjąć? prosze jeszcze o odpowiedx na to pytanie jeśli ktoś się orientuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pianistaaaa Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Chodzi mi własnie o tę konkretną uczelnie: Akademię muzyczną czyli w sumie uczelnie artystyczne. Wiem, ze na innych studiach uczęszczaja osoby nawet co mają 40 lat ale raczej na akademie osoba w takim wieku nie miałą by szans, tak mi sie wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Nie ma żadnych ograniczeń wiekowych w procesie rekrutacji na uczelniach. Takie ograniczenie, do 26 lat obowiązuje tylko w przypadku np. zniżek studenckich na komunikację miejską itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCoal Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 No i dobrze, to zresztą logiczne. Skoro różne orgaznimy rozwijają się w różnym tempie to tym bardziej na studia każdy człowiek jest gotowy w innym wieku. To głupie, że na studia się idzie zazwyczaj po liceum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pianistaaaa Opublikowano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Super! to teraz mogę spokojnie kontynuować pracę na egzamin wstępny Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...