Skocz do zawartości
even

Problem z wyborem.

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie jak wszyscy nie wiem co mam dalej robić..

Skończyłam technikum architektury krajobrazu, maturę mam nadzieję ze zdam nie najgorzej.

I do tego mam kompletną pustkę w głowie dodam jeszcze ze popełniłam największy błąd mojego życia czyli zdawałam matematykę, polski i angielski. TAK TYLKO TO ! teraz wiem że to głupota bo wczesniej nie myślałam o tym co chce studiować i teraz wszędzie są jakieś przedmioty dodatkowe i mam kłopot. Czy z podstawą można się gdzieś dostać ?

Dodam że u mnie w mieście jest PWSZ z ekonomią, pedagogiką i innymi kierunkami w których się wgl nie widzę.

Sporo osób które znam chodziły albo chodzą na ekonomię ale ja boję się tego kierunku ze względu na moje problemy z matematyką.

Myślałam też nad studiowaniem w warszawie ale nie wiem co!?

Wiem też że studia i praca nie idą w komplecie chyba że chce się zostać księdzem ;) Mam na myśli pracę do której zostaliśmy przyuczeni na studiach ;)

Bardzo chciałabym nie stracić tego roku i jednak coś zacząć ale obawiam się że nigdzie mnie nie przyjmą...

Z drugiej strony chciałabym studiować coś co by mnie zainteresowało a nie było tylko przymusem bo gdy myślę o tej ekonomi nieszczęsnej to aż mam ciary.. same 2 z maty i na ekonomię - tak to chyba nie działa.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedzi

Ps. rodzice strasznie naciskają na studia więc odpuszczenie sobie tego roku nie wchodzi w grę.

Z tego co wiem, to PWSZ w Twoim mieście to bardzo fajna szkoła. Aczkolwiek patrząc po proponowanych tam kierunkach i Twoim post-cie, to faktycznie Kierunek ekonomia wydaje się być najlepszym wyborem...

Zachęcałabym Cię może do wyboru podobnego profilu jaki został przez Ciebie obrany w technikum. No chyba, że Cię to już nie interesuje, nic nie piszesz na ten temat.

Niestety odnośnie warunków przyjęć na konkretne uczelnie, to w tej kwestii będzie trzeba wybrać kilka szkół i spojrzeć jakie dokładnie warunki obowiązują w każdej z nich, powinno zająć to Ci niewiele czasu, bo wszystko jest w necie. Spójrz jakie możliwości masz odnośnie wyboru szkół w Warszawie: http://warszawa.studia.net/

A także przy kontynuacji profilu związanego z architekturą krajobrazu: http://warszawa.studia.net/architektura-krajobrazu Ten kierunek jest fajny i może dać Ci ciekawą pracę, zatem jeżeli podobało Ci się w technikum, to może rozważ dalsze kształcenie w tym kierunku, matematyki ta za wiele nie ma na pewno:)

Moim zdaniem kontynuacja studiów na kierunku, który miałaś w technikum to dobre wyjście. Architektura krajobrazu lub w ogóle architektura to świetny wybór. Bardzo ciekawe studia i możliwości pracy również po tym są. Co o tym myślisz? Czy to koniecznie musi być Warszawa, czy też inne miejscowości wchodzą w grę?