olive Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Chciałabym się dowiedzieć jak zapatrujecie się na korepetycje u innych stupentów?Korzytacie z takich możliwości czy wybieracie bardziej u nauczycieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blankes Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Z jednej strony dobrze mieć korki z nauczycielem ponieważ możecie razem poprzerabiać tym samym sposobem materiał co na wykładach czy ćwiczeniach. Jednak więcej osób preferuje korepetytorów prywatnych. Z nimi można nauczyć się dodatkowych rzeczy i w różniejszych kierunkach zgłębić materiał z danego przedmiotu. Dzięki czemu będziemy mogli być bardziej rozwinięci w danym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Studenci są tańsi, a nie zawsze gorsi. Plusem nauczycieli jest ich doświadczenie i wiedza o tym, czego należy się nauczyć. Jeśli ktoś bierze studia pod kątem lepszych ocen to pewnie lepiej z nauczycielem - bo wie czego się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Jeśli brałabym korki, to raczej u studenta. Po pierwsze taniej, po drugie wolę dać zarobić jemu (solidarność studencka ), po trzecie bardziej swobodna atmosfera. Oczywiście trzeba byłoby starannie wybrać takiego korepetytora. Ale może niech wypowiedzą się osoby, które z takich korków korzystają lub korzystały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mia8899 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Jak dla mnie to zależy z jakiej dziedziny chcemy wziąć korki. W przypadku przedmiotów ścisłych bardzo ważna jest umiejętność przekazania wiedzy, wiele studentów może dysponować dużą wiedzą w jakieś dziedzinie, ale nie koniecznie umieć dobrze tłumaczyć. W tym przypadku wybrałabym nauczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Piszą dziś, że na korkach student może zarobić nawet 2,5 tys. zł...Ceny z najpopularniejszych przedmiotów (studiuj matmę, angielski) to średnio 30 zł za godzinę. Przy takiej cenie to daje 83 godziny...no to powodzenia. Żaden student nie daje tyle korków. Po pierwsze nie ma czasu, a po drugie w miastach akademickich jest za duża konkurencja, żeby znaleźć tylu uczniów. Chyba ktoś powinien 3 razy pomyśleć, zanim napisze coś takiego i zacznie rzucać liczbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 No faktycznie, gruba przesada, oczywiście zarobić można całkiem nieźle. Ja daje korepetycje z matematyki w Ostrowie, głównie dla maturzystów. Mam kilku uczniów, którzy raz w tygodniu przyjeżdzają do mnie na korki. Cenę mam co prawda niższe bo ok 20 zł/h ale to mniejsze miasto. Tak czy inaczej parę stówek miesięcznie zarobię a się nie przemęczam. Lubię to i zapraszam jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostkapz Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Wolę pomoc wykładowcy lub nauczyciela. Jakoś bardziej im ufam chociażby na doświadczenie i lata praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Wolę pomoc wykładowcy lub nauczyciela. Jakoś bardziej im ufam chociażby na doświadczenie i lata praktyki. Wykładowca lub nauczyciel może okazać się rutyniarzem, który przyjdzie ze swoim starym zeszytem i powtórzy Ci to co miałeś na lekcji/ wykładzie. Student lub osoba z mniejszym doświadczeniem może mieć bardziej aktualną wiedzę i materiały, świeże podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nauczyciel11 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Myślę że lepiej u takiego studenta. napewno taniej będzie i to wiele. Wydaje mi się że ze studentem lepiej się jest dogadać, pozatym będzie bardziej elestyczny jeśli chodzi o godziny korepetycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek01 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ja raz skorzystałem z korepetycji u studenta i miałem mieszane uczucia... Jeden zakres materiału umiał wytłumaczyć dobrze a inny znowu nie. Wydaje mi się że po prostu sam nie wszystko umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola Krakowiak Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Jasne,że tak, ale trzeba próbować. czasem lepiej w sieci poszukać jakiegoś skajpowicza, taniej i od razu widzimy jakie ma umiejętności. łatwiej takiemu podziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Polecam portal z korepetycjami http://edukacja.net/korepetycje/można tu zamieścić swoje ogłoszenie ale również znaleźć korepetytora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karas123 Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Ja wolę nie jeżeli nie jestem pewien wiedzy. Ostatnio zacząłem korepetycje z Angielskiego u Michała Świerada i już chyba wiem jak poznać dobrego korepetytora :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciociakasia234 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Nie ma chyba znaczenia, kim jest ten nauczyciel, ale jak uczy. Może być studentem, a nawet elektrykiem, byleby dobrze przekazywał wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...