Kasiaa92 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 witamstudiuję ratownictwo med. i ma pyt odnośnie kontynuacji nauki. Opłaca mi się bardziej robić magistra np. ze zdrowia publicznego (bo stricte z ratownictwa nie ma), czy iść na podyplomowe z np. studia z zarządzania jednostkami opieki zdrowotnej bo też mnie to interesuje. Myślałam także o zaczęciu innego kierunku spokrewnionego, np pielęgniarstwa ale nie wiem czy mi się opłaca zaczynać od nowa licencjata. Zależy mi, aby nie poprzestać tylko na rat medycznym na licencjacie, bo wiadomo jak to z pracą.. Za każdą odp dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panna.kota Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Myślę, że najlepiej najpierw zrobić magistra - a potem, np. za dwa, trzy lata jeśli będziesz potrzebować to jeszcze dorobisz sobie podyplomowe. Wydaje mi się, że szczególnie w służbie zdrowia najlepiej mieć magistra i potem coś jeszcze - sama napisałaś, że wiadomo jak z pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwieczorek81 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam! Wybór jest indywidualny i samemu trzeba zdecydować co będzie korzystniejsze. Studia podyplomowe z pewnością sa dobra możliwością na zdobycie konkretnej i specjalistycznej wiedzy w danym kierunku i to w ciągu 2 lat. Zatem jeżeli interesują Cię studia podyplomowe serdecznie zapraszam do zapoznania się z ofertą Wyższych Szkół Bankowych: http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-podyplomowe Dodam, że zapisując się na studia do 11 sierpnia możesz zaoszczędzić aż 600zł na wpisowym i czesnym. Pozdrawiam, Małgorzata WieczorekOnline Ekspert WSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgorzata Kostrzewa Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Po magisterce zawsze warto zrobić coś jeszcze, może z innej dziedziny na przyklad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ana123 Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Powiem Ci, że sama zastanawiam się nad studiami podyplomowymi, ale już w trakcie studiów. Na mojej uczelni - UTH w Warszawie, jest możliwość studiów 2 w 1, czyli akurat teraz na studiach magisterskich będę studiowała i tu i tu Fajna sprawa bo nie muszę tracić roku . Ale jeśli chodzi o podyplomówke nawet idąc normalnym tokiem to też bym się zdecydowała, uważam, że to dodatkowe umiejętności, które podnoszą kwalifikację i można się dokładnie wyspecjalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajm83 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Też tak myślę, że po magisterce warto zrobić jeszcze inny kierunek za jakis czas- chyba to sensowny ruch w dzisiejszych czasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jully Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 W moim przypadku był to magister, a teraz idę na podyplomówkę, według mnie to dobra kolejność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...