Majka Leśniewska Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Hej, nie ma jeszcze takiego wątku - a wg mnie brakuje go tutaj. Lubicie czytać książki? Ile ich czytacie w ciągu roku? Jakie książki i jakich autorów cenicie sobie najbardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorek Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 oj ja dawno juz nic nie czytałem za dużo pracy;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja Łapińska Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 a ja czytam książki, bo pozwalają oderwać się od szarej rzeczywistości, poza tym zaglądam na różne portale związane z książkami np. http://xiegarnia.pl/najnowsze-recenzje/ przed wypożyczeniem czy kupnem jakiejś pozycji wolę poczytać recenzję, żeby potem się nie rozczarować, bo wiadomo, że wydawcy chwalą swoje produkty, a szczerze powiedziawszy dzisiaj do druku oddaje się każdy badziew, bo pisarze mogą z własnych nakładów finansowych spełnić swoje pisarskie marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Przed egzaminami lubiłem poczytać coś odprężającego - np. science fiction, kryminały Chandlera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Właśnie po latach powróciłam do "Lesia" Joanny Chmielewskiej, na odprężenie idealny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneduerikefake Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Kiedyś, za czasów szkoły średniej, czytałam około 300 książek rocznie. Na studiach jeszcze więcej, bo kierunek tego ode mnie wymagał. A teraz, odkąd mam dom, męża, pracę - brakuje mi czasu na książki, nad czym bardzo ubolewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yooonie Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ja uwielbiam czytać książki, jednak ostatnio nie mam na to czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Czytam bardzo dużo i stronię tylko od horrowów i science fiction. A tak to mogę przeczytać gatunkowo praktycznie każdą książkę, która jest ciekawie napisana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maka Paka Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 ja też mam mniej czasu na czytanie, więc często slucham ebooków. czasami, jak robię cos prostego, by komputerze to słucham sobie wywiadów itp, np tutaj: http://xiegarnia.pl/wideo/wywiady/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAJMILA Opublikowano 3 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Kryminały Najbardziej lubię Simona Becketta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tego pana nie znam - jeśli chodzi o kryminały to celuję raczej w Cobena albo Deavera. Ewentualnie lubię też powieści detektywistyczne i tu króluje u mnie Christie, Holmes i ciut współcześniej - seria o detektywie Murdochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronika91 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A ja z racji mojego kierunku studiów najczęściej czytam książki prawnicze. Wbrew pozorom dla osób, które interesują się tymi zganieniami książki nie są nudne, wiem, że może ciężko to zrozumieć, ale wolę czytać np. kodeks karny, aniżeli książkę przygodową czy horror. Na przykład teraz chciałabym kupić sobie dwa pierwsze tomy kodeksu postępowania cywilnego, o dokładnie te z tej listy - https://www.profinfo.pl/f/lexisnexis:34,e,6/. To dosyć obszerne publikacje, ale przynajmniej będę miała co czytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steczkoj Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Obecnie Metro 2033, a wcześniej „Odkłamać wczoraj i dziś”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zak Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Czytam z bibliotek i z zasobów internetowych publikacje na temat inwestowania. Jakie pieniadze potrzebne na start, gdzie po radę, jakie ryzko inwestora. Ciekawe rzeczy dla kogoś ze smykałką do interesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 A w jakich bibliotekach szukach tych publikacji? Naukowych czy publicznych? Obecnie czytam "Igrzyska śmierci" - raczej na co dzień nie sięgam po literaturę fantastyczną, ale bardzo spodobał mi się Filmoznawstwo -studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneduerikefake Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Z kryminałów kojarzę tylko Krajewskiego. Ja sama jednak nie czytam takich ksiażek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agaposzek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Polskich kryminałów nie kojarzę, właściwie jedyne książki tego gatunku, które czytam to powieści Cobena i Deavera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Z polskich kryminałów warto sięgnąć chociażby po Krajewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaudia Bienias Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Spodobała mi się ostatnio książka ,,Wilki". Sam do bogatych nie należę, więc świat dużych pieniędzy opisany w książce mnie wciągnął na amen Przeczytałem w parę godzin, praktycznie ciągiem, z przerwą na zrobienie kawy i papieroska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey_mouse Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 ja lubię kryminały tych skandynawskich autorów. Zaczeło się od Larsona i zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Bardzo lubię czytać książki. Przeważnie wybieram thrillery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Ja kiedyś czytałam dziesiątki kryminałów i jakoś mi się znudziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katalista Opublikowano 9 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 Terry Pratchett - wszystkie jak lecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suprr Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Ostatnio brak czasu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey_mouse Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 ja jestem zdecydowanie za kryminałami i powieściami detektywistycznymi. Swego czasu bardzo lubiłam książki Dana Browna, a zwłaszcza "Anioły i Demony" ale jego późniejsze książki były już nudne, niczym nie zaskakiwały i przerzuciłam się na skandynawskich autorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...