Adnan Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja Witam, mam pytanie, jeżeli na fb podałam że na uczyciel x podałam imię i nazwisko jest nieobecny w danym dniu czy narszyłam RODO? Proszę o szybką odpowiedź, dany nauczyciel wystosował pismo przez kancelarie o naruszenie przeze mnie jego dóbr osobistych. Jestem wezwana przez dyrektora do odebrania tego pisma. Dokładnie nie wiem co w nim jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montr Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja Ani nauczyciel, ani Pani nie jesteście w relacji osoba prawna (ew. organizacja) - osoba fizyczna, więc RODO nie znajdzie tu zastosowania. Jeżeli już to ustawa o ochronie danych osobowych. https://www.legalniewsieci.pl/aktualnosci/co-grozi-za-naruszenie-dobr-osobistych A więcej informacji o naruszeniu dóbr osobistych znajdziesz na tej stronie. Zawsze możesz też zastanowić się nad skontaktowaniem się z prawnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...