Skocz do zawartości
Adnan

Budowa domu hity i kity

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zrezygnowała bym z pięter... Schody to udreka i niestety duży koszt... A mam piwnice, parter, piętro i poddasze mieszkalne...
Nie ma nic lepszego niż piwnica pod całym domem! Meble w kuchni do samego sufitu jest dużo więcej miejsca i mniej sprzątania. Koniecznie 2 łazienki. Żadnych balkonów. Zrezygnowała bym z tarasu nad garażem. Oczywiście rekuperacja... Fotowoltaika... Grzejniki szybciej się nagrzewają więc nie rezygnowala bym z nich... Dużo gniazdek a mało jakichś bajeranckich półek na suficie pod np ledy... Używane raz do roku a to tylko dodatkowa półka na kurz... No i nie ma sensu inwestować w drogie rzeczy bo wszystko szybko się nudzi.... Ja po 3 latach chętnie bym wymienia połowę rzeczy i jestem w tej dobrej sytuacji że nie szalelismy z meblami.... I na przykład za wypoczynek zapłaciliśmy 1200 zł oczywiście nowy tyle że przez internet i u producenta więc nie będzie mi szkoda go wymienić a tak jest z 90% rzeczy... Tu niby nam się podoba ale już w domu i w użytkowaniu jest różnie... No i rolety przed otynkowaniem domu bo potem brzydko to wygląda.... Drzwi z futrynami skrzyniowymi koniecznie! I matowe płytki u mnie to strzał w dziesiątkę mam szare płytki drewnopodobne i dziękować Bogu nie widać ani smug ani kurzu ( warto zajrzeć na stronę Tubądzin  https://www.tubadzin.pl  ). No i wiatrołap na tyle duży żeby zrobić w nim minigarderobe na buty i kurtki.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Pomaga – i to więcej niż się spodziewałem. Wiele klimatyzatorów ma funkcję osuszania powietrza i to nie jest tylko jakiś bajer w instrukcji. U mnie po montażu naprawdę poprawiło się to, że nie miałem już codziennie mokrych szyb. Nie trzeba używać tego cały czas, ale jak włączysz co jakiś czas tryb osuszania, to mieszkanie robi się od razu przyjemniejsze. Montaż robiła ekipa z https://klimatyzacja-rzeszow.pl – powiedzieli od razu, jak ustawić sprzęt, żeby faktycznie działał na ten problem. Nie muszę już codziennie wycierać parapetów. A przy okazji, wiadomo, latem też działa na upał, więc podwójna korzyść. 
    • Mam problem z wilgocią, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Ściany nie są mokre, ale często zaparowane okna, duszne powietrze. Czy klimatyzacja może w czymś pomóc, czy raczej nie ma co na to liczyć?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.