talura Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Cześć, mam kilka serwerów, na których działają aplikacje webowe i zastanawiam się, czy warto zlecić administrację zewnętrznej firmie. Dotychczas zajmowałam się tym sama, ale zaczyna mi brakować czasu. Jakie są wasze doświadczenia z outsourcingiem administracji serwerami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adnan Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Jeśli serwery są kluczowe dla działania firmy, to outsourcing administracji może być dobrą opcją. Samodzielne Podyplomówki z zarządzania jest spoko, dopóki nie pojawi się większy problem albo potrzeba szybkiej reakcji na awarię. Firmy zajmujące się administrowaniem serwerami zazwyczaj oferują monitoring 24/7, aktualizacje, optymalizację i zabezpieczenia, co może oszczędzić sporo czasu i nerwów. Jeśli masz więcej niż jeden serwer, warto rozważyć coś takiego jak administracja serwerów w modelu wsparcia IT dla firm. Możesz zobaczyć ofertę np. tutaj: https://itsky.cloud/cart/support-it/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...