piotr1234543 Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Witam. Mam już 38 lat. Jestem osoba pracującą. Pracuję jako kontroler jakości w firmie produkującej żywność. Skończyłem w tym roku zaoczne 3,5 letnie studia 1 stopnia na kierunku: Żywienie człowieka i dietoterapia z tytułem inżyniera. Taki miks technologii i dietetyki. Chciałbym zrobić mgr. Priorytetem dla mnie jest dietetyka. Niestety w pobliżu nie ma niestacjonarnych 2 stopnia na tym kierunku. Znalazłem oferty studiów online. Zależy mi głównie na zdobyciu mgr. Jestem głównie samoukiem. Czy taki mgr jest tak samo ważny jak studia stacjonarne? W mojej miejscowości od stycznia 2024 ruszają studia 2 stopnia na kierunku: Technologia żywności. Ten kierunek też jest ciekawy. Jednak ciągnie mnie bardziej w stronę dietetyki. Trwają pracę nad ustawą o zawodzie dietetyka i w związku z tym nie mam pewności czy studiach 1 stopnia żywienie człowieka + 2 stopien technologia żywności będę mógł pracować jako dietetyk jak ustawa zostanie przegłosowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...