XYZ_abc Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Witam, mam pytanie jak oblicza się średnią ze studiów ? Nie zaliczyłem jednego z laboratoriów i mam wpisaną ocenę 2 , jednak w tym roku ocena jest poprawiona. Z tego względu nie mogłem przystąpić do egzaminu z tego przedmiotu. Miałem także warunek z przedmiotu ,z którego nie zaliczyłem tylko egzaminu. W takim przypadku przy obliczaniu średniej z przedmiotu 1 za egzamin nie mam oceny i w to miejsce jest liczone jakby ''0'' ? i średnią należy liczyć uwzględniając ten egzamin, do którego nie miałem prawa podejść czy nie ? A w przypadku 2 przedmiotu czy za niezaliczony wykład mam tylko jedną 2 , czy za 2 termin też mam liczoną 2 i jak to będzie liczone jeżeli poprawiłem teraz ocenę na pozytywną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Liczy się średnia z obu oceń. Czyli jeśli masz 2 poprawione na 3 to liczą się obie oceny i wówczas dzielisz przez dwa. Jeśli z przedmiotu nie ma oceny tylko zal to nie liczy się do średniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...