jakub.swiatkowski9@gmail.c Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Witam, aktualnie jestem po roku zaocznych finansów, z których zrezygnowałem na rzecz poprawy matury rozszerzonej z matematyki. Niestety nie udało mi się poprawić i zostaje nieszczęsne 62% z matematyki (PR) i 88% z angielskiego (PR). Ogólnie mam dosyć analityczny umysł i raczej odnalazłbym się świetnie np. jako informatyk, ale nie czuję, żeby mnie do tego ciągneło. Więc teraz stoję przed wyborem - albo wybiorę coś konkretnego, typu informatyka/matematyka albo..... Marzyłem o medycznych kierunkach, aktualnie jestem (z czystej ciekawości) na weekendowym studium farmaceutycznym, ale chcę iść na studia. Jednak jedynym sensownym kierunkiem medycznym, jaki mogę studiować w Warszawie ze swoimi przedmiotami, to elektroradiologia. Niestety nie za dużo wiem o tym kierunku, a nie chcę się za bardzo opierać na artykułach z Internetu. Czy jest to sensowny kierunek? Z tego co widzę, to zarobki nie są zbyt obiecujące, raczej zamykają się w 4,5 tys. Aha i jeszcze jedna kwestia - że jakbym już miał studiować informatykę, to dostałbym się tylko na WAT lub UKSW, ewentualnie SGGW jak mi się poszczęści z progami w tym roku. Jakie macie zdanie o tych dwóch uczelniach? Z tego co widzę, to w rankingach ogólnych są dosyć nisko. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...