Blackol Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Witam, temat myślę dosyć dobrze znany-skreślenie z listy studentów z powodu niezłożenia pracy dyplomowej w terminie i niezaliczone seminarium. W związku ze zmianą podstawy programowej niższego rocznika i dojściem specjalizacji, dochodzi łącznie około 20 nowych przedmiotów. Czy konieczna będzie ich realizacja, żeby zdać seminarium i podejść do obrony, czy wszystko w rękach dziekana i można je pominąć? Powiem szczerze jeszcze kilka przedmiotów jestem w stanie przeboleć ale 20 to prawie tak jakbym zaczynał studia od nowa... Jestem z nim umówiony na spotkanie. Jakie argumenty mogą do niego przemówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Ale do konca nie rozumiem. Nie ma Twojej specjalizacji? Przecież 20 przedmiotów to cała specjalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackol Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Chodzi o studia inżynierskie 3.5 roczne. Wszystko mam zaliczone prócz seminarium. Nie miałem żadnych specjalizacji w ciągu całego toku studiów. Teraz doszły dla młodszych roczników i dlatego można powiedzieć, że nie ma „mojego roku” niżej. Tak jak liczyłem z przedmiotów ogólnych doszła cała masa nowych przedmiotów i 1 specjalizacja do wyboru, w której też około 80% przedmiotów jest innych. Dochodzimy trochę do absurdu, ale taki jest regulamim. Mam rozumieć, że ostateczna decyzja należy do dziekana co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Tak, do Dziekana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackol Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 A jak go na rozmowie racjonalnie przekonać, żeby zgodził się na pominięcie wyżej wymienionych przedmiotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Trudno powiedzieć. Każdy Dziekan jest inny. Realnie musisz po prostu poprosić o wyrozumiałość i o to aby uczelnia nie szła w stronę absurdu. Możesz też próbować przenieść studia na inną uczelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackol Opublikowano 2 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Ok, a żeby przenieść się na inną uczelnię musiałbym się najpierw wznowić tutaj tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2021 Postarać się wznowić na innej uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...