Skocz do zawartości
Davi

PWr vs PW vs AGH vs UEK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W przyszłym roku chciałbym studiować na jednej z tych uczelni :

-PWr (Politechnika Wrocławska)

-PW (Politechnika Warszawska)

-AGH (Akademia Górniczo Hutnicza Kraków)

-UEK (Uniwersytet Ekonomiczny Katowice)

Jeśli chodzi o kierunek to praktycznie wybrałem Informatyke, jednak po za wyborem uczelni gdzie jak wiadomo w Informatyce jak i wielu innych dziedzinach liczy się to co się sami nauczymy, a nie to co zaoferuje nam uczelnia to chciałbym się dowiedzieć jak z rynkiem pracy w tych miastach. Obecnie pracuje zdalnie i bez problemu łącze szkołę z łapaniem małego doświadczenia.

Dlatego prosiłbym was o pomoc w wyborze miasta, które oprócz nauki oferowałoby mi duży rynek pracy, chciałbym już od 1 roku pracować.

Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi :).

Pozdrawiam

Hej, 

Z tego co wymieniłeś to zdecydowanie polecam AGH w Krakowie lub Politechnikę Wrocławską. Jeśli chodzi o oferty pracy to myślę, że w tych miastach nie będziesz miał większego problemu tym bardziej, że nie marnujesz czasu i już zbierasz doświadczenie. Pracodawcy bardzo na to zwracają uwagę. 

Cześć, 

Wydaje mi się, że każda z tych uczelni jest dobrym wyborem.

Faktycznie pozostaje miasto:) i na pewno nie zdecyduje o tym jeden aspekt. 

Warszawa to na pewno największe możliwości pracy, ale... :

1 - ostatnio firmy informatyczne z Wawy zatrudniają zdalnych informatyków i grafików z mniejszych miast, bo mniej im płacić muszą, tego raczej we Wrocku, Katowicach czy Krakowie nie ma

2 - koszty życia w Wawie nie są małe.

Życie studenckie najlepsze znowu w Krakowie i Wawie. 

Wybór trudny:)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• To zależy od firmy, ale na produkcji często jest dużo utrzymania ruchu, czyli naprawiania awarii, diagnozowania problemów i dbania, żeby linia działała bez przerw. Programowanie też się zdarza, ale raczej przy modyfikacjach niż na co dzień. Czasem trzeba coś przeprogramować, czasem wymienić czujnik albo rozgryźć, czemu maszyna stanęła. Jak chcesz się przygotować, to warto nauczyć się obsługi sterowników PLC, bo bez tego będzie ciężko. Możesz zerknąć na kursy tutaj: https://pidlaboratory.com/pl/kursy/. Przydaje się wiedza praktyczna, więc im więcej ćwiczysz, tym lepiej.
    • Dostałem propozycję pracy jako automatyk na produkcji, ale nie wiem, czego się spodziewać. Czy to bardziej naprawianie awarii, czy raczej programowanie?
    • Siedzę i się zastanawiam… Mam działkę budowlaną po rodzicach, ale od lat stoi pusta i tylko podatki za nią płacę. Wystawiłem na OLX i inne portale, ale zero konkretów – ludzie dzwonią, pytają, ale nikt nie chce kupić. Czy ktoś sprzedawał działkę firmie skupującej nieruchomości? Trafiłem na ABC Skup Nieruchomości (https://abcskupnieruchomosci.pl), którzy kupują działki za gotówkę. Nie wiem, czy to się opłaca. Jakieś rady?
    • Kumpel ostatnio skorzystał z „taniej” ekipy przeprowadzkowej i skończyło się stratą dwóch szafek i odbitymi ścianami. Nie chcę powtórki z rozrywki, ale też nie mam zamiaru przepłacać. Ktoś korzystał z usług  firmy Przeprowadzki od A do Z z Krakowa? Na www mają przejrzysty cennik i wydaję się, że działają profesjonalnie.
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.