polaksrolak Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Witam! Dostałem sie na UP w Krakowie na kognitywistyke i Międzynarodowe stosunki gospodarcze na UEKu Wydaje mi się, że żaden kierunek nie jest gwarantem pracy, ale po UEKu łatwiej znaleźć pracę choćby po korporacjach, mój dylemat zaczyna się właśnie tutaj ponieważ z pewnością kognitywistyka bardziej mnie interesuje (przynajmniej w teorii tego co jest w opisie kierunku) ponadto slyszalem opinie o UP, że to słaba uczelnia. Co do MSG to wydaje mi sie ze mogę to studiować ale bez zamiłowania, nigdy sam z siebie nie interesowałem się takimi rzeczami. W skrócie rozsądek mówi o UEKu a serce o kogni na UP, jakie jest wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Myślę że ani to ani to nie daje żadnej gwarancji znalezienia pracy. Studia filozoficzne studiuje się głównie z myślą o zdobywaniu ciekawej wiedzy i umiejętności. MSG brzmi ciekawiej ale co dalej po tym to trudno powiedzieć. Lepiej już studiować ekonomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polaksrolak Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Dodam jeszcze, że zważywszy na swój charakter nie wyobrażam siebie w przyszłości w rutynowej, stacjonarnej pracy za biurkiem... Raczej cos z pracą z ludźmi i gdzies gdzie codziennie dzieje się coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 To wciąż mało ludzi. Te kierunki nie gwarantują żadnej pracy bo co można robić po kognitywistyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...