Młodzieniec Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Witam Jestem obecnie w drugiej technikum (po gimnazjum) i powoli zaczynam się rozglądać za studiami za granicą (opcja studiowania w Polsce nie satysfakcjonuje mnie a mieszkam w Warszawie). Interesują mnie studia ekonomiczne/biznesowe itp. Chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej o studiach za granicą,kosztach,życiu,możliwości pracowania podczas studiów i całej reszcie. Obecnie jestem najbardziej zainteresowany studiami w Danii ponieważ koszty są relatywnie niskie, można tam pracować bez żadnych ograniczeń, mają wiele ciekawych uczelni/uniwersytetów a zamiarzam skoczyć co najmniej magistra (doktorat też jeżeli starczy mi pieniędzy i chęci). Jestem otwarty na studiowanie na całym świecie ale budżet nie pozwala na chociaż by na studia w USA. Najchętniej to bym studiował w języku angielskim. Możecie pisać wszelkie doświadczenia,porady,wskazówki i wszystko co z tym tematem jest związane. Liczę na otwartą długą dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levix Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 W UK możesz pracować podczas studiów dziennych, ale od tego roku nie dostaniesz już kredytu studenckiego z rządu UK, więc to ogranicza znacznie możliwości, koszt to był około 9200 funtów za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młodzieniec Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 6 godzin temu, Levix napisał: W UK możesz pracować podczas studiów dziennych, ale od tego roku nie dostaniesz już kredytu studenckiego z rządu UK, więc to ogranicza znacznie możliwości, koszt to był około 9200 funtów za rok. 9200 funtów za całą pierwszą klase czy to jeszcze dzieli się na trymestry czy coś w podobie? Mając te 9200£ na studiowanie i 800£ na start (mieszkanie i jedzenie i reszta) to wystarczyłoby mi to na pierwszy miesiąc w UK? (Weźmy pod uwagę najdroższe miasto czyli Londyn) Ps: zamierzam mieszkać sam czy to w akademiku czy wynajmowanym mieszkaniu. A i jeszcze jeżeli znalazłbym prace (typową dla studenta stawka) to mógłbym się z tego utrzymać i odłożyć na kolejny rok studiów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...