jbkub Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Dzień dobry zastanawiam się nad studiowaniem jednym z tych dwóch kierunków na SGGW. Ogólnie pojęta dietetyka jest czymś bardzo się interesuje na co dzień stąd też wybór. Szczególnie interesuje się sprawami typu dietetyka w sporcie, suplementacja itp. Który z tych kierunków pomoże mi bardziej rozwinąć moje zainteresowania? Chciałbym oczywiście wiązać swoją przyszłość z podobnym zawodem, ale nie interesuje mnie dietetyka kliniczna tylko raczej współpraca ze sportowcami, osobami chcącymi pozbyć się zbędych kilogramów oraz wszelka suplementacja jej wpływ, leki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Poczytaj jakie są przedmioty na każdym z kierunków i je porównaj. Zobacz CO Ci bardziej leży. To tylko 3 lata studiów. Później masz 2 letnie magisterskie i cała ofertę podyplomowych. Wiedzy Ci nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbkub Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Już to zrobiłem i jeśli o to chodzi to bardziej skłaniam się jednak ku dietetyce, ale kierunki różnią również tym, że dietetyka to licencjat natomiast żywienie człowieka to inżynier. Jest to istotne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Nie. Zupełnie nie jest to istotne bo to ten sam poziom. Jednak studia inżynierskie w teorii powinny mieć więcej zajęć praktycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...