bilek21 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Witam, Otóż chcę studiować w USA - jednak mam kilka pytań na które potrzebował bym odpowiedzi, będę bardzo wdzięczny za udzielone odpowiedzi. 1. Sprawdziłem terminy najbliższy jest 5 października ( https://sat.collegeboard.org/register ) - Czy muszę się zarejestrować na tej stronie? 2. Jeśli się zarejestruje jak to wygląda z zapłatą, kiedy i gdzie mam się stawić na pisanie testu. 3. Jeżeli chodzi o naukę - gdzie znajdę konkretne materiały? ( książki itp. z informacjami które obowiązują na teście - allegro? ) 4. Około dwa miesiące intensywnej nauki starczą by dobrze się przygotować? - o poziom języka Angielskiego nie muszę się martwić. 5. Jakie przedmioty najlepiej wybrać/lub jakie muszę wybrać i zdać. Na 5 października możliwe do napisania są: Subject Tests U.S. History Literature Chemistry Physics French Spanish Mathematics Level 2 Mathematics Level 1 Biology E/M See All Subject Test Dates 6. Czy ktoś z was miał już doświadczenie z Takim testem? By krótko opisać "co i jak" . 7. Czy jest on trudny? ( Słyszałem że konkretnie Essej jest ). Bardzo proszę o odpowiedź Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkal Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Szkoda, że nikt nie odpowiedział. Byłem ciekawy tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiekszy Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 To musisz mieć SAT zeby studiowac w USA? Odpowiednik nie wystarczy? Czy nie ma testów na Univerek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...