V3rten Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Jestem obecnie w klasie maturalnej i w tym roku planuje iść na psychologię na APS, które są studiami jednolitymi. Mimo, że interesuje mnie ten kierunek to jednak ostatecznie chciałbym pracować jako nauczyciel matematyki (najlepiej w liceum). Dlatego też zastanawiam się jakie jest najlepsze wyjście. Studiować jednocześnie psychologię i matematykę (co będzie raczej dość trudne bo do nauczania w liceum musiałbym ciągnąc tak przez 5 lat), czy może lepiej iść na studia podyplomowe po skończeniu psychologii? Słyszałem też, że będąc na studiach magisterskich można za zgodą uczelni można iść na studia podyplomowe jeszcze przed uzyskaniem magistra - czy tak samo jest na studiach jednolitych? Czy na 4/5 roku mógłbym zacząć podyplomówkę z matematyki aby później uzyskać jednocześnie otrzymać magistra oraz świadectwo ze studiów podyplomowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Do nauczania matematyki wystarczy Ci kierunek matematyka oraz kurs pedagogiczny. Psychologią nie jest zupełnie potrzebna. Studia podyplomowe możesz robić po uzyskaniu tytułu I stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...