dariaaa97 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Witam. Studiuję dziennie na UTP w Bydgoszczy. Sytuacja rodzinna zmusza mnie, abym w przyszłym roku przeprowadziła się do Torunia. Mam dwie możliwości: a) zmienić tryb obecnych studiów na zaoczne i co weekend dojeżdżać b) przenieść się na UMK (też na zaoczne) Pytanie tylko, która opcja byłaby lepsza? I jak wygląda sprawa z przeniesieniem? oczywiście chodzi o ten sam kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Temat przeniosłem do odpowiedniego działu. Przenieść się jest bardzo trudno ale na niestacjonarnych jest to do zrobienia. Oczywiście moim zdaniem byłoby to korzystniejsze rozwiązanie. Szczególnie że UMK ma wyższą rangę. Na pewno łatwiej się jest przenieść się na studia niestacjonarne i to powinno się udać. Wówczas masz wyznaczone różnice programowe między tym co już masz zrobione a co było realizowane na UMK. Masz rok żeby to zaliczyć. Dojezdzanie do Bydgoszczy na studia to też nie jest jakiś dramat. Cała masa ludzi tak robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...