Skocz do zawartości
BiaLY

Wyjazd na studia

Rekomendowane odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Hej, do nauki prawa karnego warto zacząć od dobrego podręcznika, np. z zakresu części ogólnej i szczególnej. Przydatne są też zbiory kazusów i komentarze, które pomagają zrozumieć zastosowanie przepisów w praktyce. Sprawdź ofertę księgarni Lex Liber: https://lexliber.pl/prawo-karne. Mają tam spory wybór książek, w tym zbiory testów i opracowań, które mogą być bardzo pomocne przed egzaminem. Warto przećwiczyć też przykładowe kazusy – egzaminatorzy często je wykorzystują.
    • Czy ktoś tutaj ma może doświadczenia z wynajmem długoterminowym samochodu? Na przykład na 3 lata? Z tego co sobie czytałem to jest to w ostatnim czasie coraz bardziej popularna opcja i zastanawiam się czy w moim przypadku nie byłoby to lepsze rozwiązanie niż decydowanie się na leasing. Ogólnie biorę pod uwagę z uwagi na moją pracę bo mniej więcej pół miesiąca w każdym miesiącu jestem za granicą, a drugie pół w Polsce. No i w międzyczasie autem będzie jeździłą żona. Z tego też powodu nie chcę mieć z nim żadnych problemów, jazdy po mechanikach, zależy mi również na czymś nowym oraz w dobrym stanie. Tak aby nie było problemu jak coś się posypie. Co o tym myślicie? Czy ktoś korzysta albo korzystał z tej opcji?
    • Cześć, mam wkrótce egzamin z prawa karnego i trochę nie wiem, jak się za to zabrać. Czy polecacie jakieś konkretne książki albo materiały, które warto przerobić?
    • Randek dla seksu. Most realistic sex game
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.