Berys12 Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Witam. Mam pytanie, jestem na studiach zaocznych, i interesuje mnie praca w straży, i myślę nad złożeniem papierów do oddziału. I stąd moje pytanie, czy jest sens, gdy jestemna zaocznych, bo jestem na pierwszym roku. I jak oni na to patrzą,czy nie przeszkadza im to? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Moim zdaniem nie dasz rady tego połączyć. Straż graniczna to służba i tutaj nie da rady zwalniać się na weekendy na studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Kwestia podejścia przełożonych bo mogą pójść ci na rękę i nie planować ci służb w dany weekend możesz też napisać pismo do komendanta danej jednostki i jeśli on wyrazi zgodę i uzna że to by było podniesienie twoich kompetencji wtedy nie masz się o co martwić. W wojsku, policji, straży pożarnej itd. Ludzie studiują zaocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Nie da rady. Mam osoby w tych służbach. Do tego pierwsze 2 lata w straży granicznej to wyjazdy i szkolenia które wykluczają możliwość studiowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch0w13c Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Mój tato jest majorem SG - NOSG - i z tego co mi mówił to do pracy przychodzą dwa typy osob. A - po średniej którzy nie planują studiów okolo 20latkowie. B - ludzie z MGR po studiach 25/26latkowie. Ogólnie to polecam Ci sprawdzić z jakimi studiami dostaniesz się na oficerkę (12 miesieczne studium oficerskie) wiem ze po ekonomiczno-finansowych / inżynieryjnych / medycznych / teologicznych i jakiś tam jeszcze typu bezpieczenstwo narodowe, robisz 5 letnie studia któryś z tych jakie sa wypisane w ofercie studium oficerskiego i potem sie zgłaszasz i zdajesz egzaminy, fizyczne, językowe + z wiedzy ogólnej. Po zdaniu testów i zdaniu studium 12miesiecznego lądujesz w mundurze z tytułem podporucznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...