naaam Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Witam, mam problem z ustaleniem wysokości dochodu w stypendium socjalnym. A mianowicie mój dochód w roku wynosił 0 ze względu na stypendium doktoranckie, które otrzymuję. Po roku bazowym od 1.08.2019 r. podjęłam pracę na czas określony, gdzie moje wynagrodzenie za 1 miesiąc wynosi 900 zł. Po wypełnieniu zakładek w USOS dochód na jedną osobę wyniósł 900 zł. Nie rozumiem dlaczego, skoro ten dochód będę uzyskiwała na pewno przez 5 miesięcy w roku po roku bazowym, a nie przez cały okres 12 miesięcy. Według mnie dochód powinien być niższy i wynosić ok. 400 zł. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Ale z mojej wiedzy dochód ustala się na podstawie pit za rok ubiegły czyli w tym wypadku za 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naaam Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Tak, w roku 2018 mój dochód wynosił 0 zł, ale po tym roku - w 2019 mam dochod uzyskany w kwocie 900 zł miesięcznie. I to chyba się powinno wyliczać do dochodu, z ilością miesięcy przez które pobieram i ilością miesięcy w roku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Ale składasz w tym roku podanie o stypendium na podstawie dochodu 2018. Więc co Ciebie teraz interesuje jaki miałeś dochód w 2019 roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naaam Opublikowano 14 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Niby tak, ale zakładkach jest dochód uzyskany po 2018 r.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 To dochod podziel na 12 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naaam Opublikowano 14 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 No ja ogólnie wiem, że powinno się dzielić na 12 miesięcy, ale w Regulaminie jest napisane, że przy dochodzie uzyskanym - do dochodu za rok 2018 dodaje się dochód z roku 2019 równy wynagrodzeniu z następnego miesiąca po rozpoczęciu umowy. Nie rozumiem dlaczego skoro jest 12 miesięcy w roku i ten dochód nie był uzyskiwany przez caly ten okres, a zgodnie z Regulaminem i USOSem moj caly dochód jest rowny właśnie temu wynagrodzeniu z następnego miesiąca, bez możliwości zadnej modyfikacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz00 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Pewnie że trzeba skupić się na roku ubiegłym. A w razie wątpliwości najlepiej pytać Panie w dziekanacie. wiem, że może dość trywialnie to brzmi jednak może w tym przypadku pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...