student0020 Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Witajcie, wlasnie rozpocząłem 1 rok studiów, do których już wcześniej nie byłem przekonany. Wiem, ze to głupie, ale już po tym tygodniu bardzo mocno zastanawiam się nad rezygnacja. Sam kierunek nie bardzo mi pasuje, w dodatku pojawiła się tęsknota za domem i za znajomymi, którzy zostali tam skąd pochodzę. Mam pomysł na to co robić zamiast studiów, jednak mam wątpliwości jak na moja rezygnacje po zaledwie tygodniu zareagują moi najbliżsi i znajomi. Matura poszła mi całkiem dobrze, wiec nawet bez jej poprawiania jestem w stanie za rok rozpocząć kolejne studia. Napiszcie mi proszę co myślicie o moim problemie i co według was powinienem zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Ja uważam że powinieneś kierować się swoimi zainteresowaniami. Nie ma sensu ciągnąć studiów na siłę bo i tak ich nie skończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HannaKrupa Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Łukasz ma rację. Jeżeli męczysz się na studiach to nie ma sensu ich ciągnąć - to uczucie nie minie. Zrezygnuj i realizuj swój własny plan na siebie i nie przejmuj się tym co powiedzą inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monika Kozaczuk Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Ja myślę, że rezygnacja po zaledwie tygodniu to za wcześnie i trudno będzie ją zrozumieć Twoim najbliższym i znajomym. To oczywiście Twoja decyzja, ale może lepiej byłoby postudiować chociaż parę tygodni, żeby jeszcze bardziej upewnić się w swojej decyzji oraz lepiej zapoznać się ze specyfiką i rytmem studiowania, żeby na kolejnych studiach mieć łatwiejszy start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HannaKrupa Opublikowano 25 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 W dniu 20.10.2019 o 18:08, Monika Kozaczuk napisał: Ja myślę, że rezygnacja po zaledwie tygodniu to za wcześnie i trudno będzie ją zrozumieć Twoim najbliższym i znajomym. To oczywiście Twoja decyzja, ale może lepiej byłoby postudiować chociaż parę tygodni, żeby jeszcze bardziej upewnić się w swojej decyzji oraz lepiej zapoznać się ze specyfiką i rytmem studiowania, żeby na kolejnych studiach mieć łatwiejszy start. To prawda co napisałaś, jednakże patrząc na to z drugiej strony to będzie to czas stracony - ani praca ani płaca. Adaptować się do studiów może już na kolejnej - preferowanej uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...