adr Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Witam wszystkich Forumowiczów, Od długiego czasu zastanawiam się czy wybrać studia językowe na Uniwersytecie Jagiellońskim czy Uniwersytecie Warszawskim. Jestem tegorocznym laureatem i finalistą dwóch olimpiad przedmiotowych i UJ zaprasza mnie na dołączenie do tamtejszych studentów. Cały czas słyszę, że pod kątem językoznawczym właśnie UJ przoduje w naszym kraju.Myślę o Międzywydziałowych Indywidualnych Studiach Humanistycznych i mam marzenie, żeby połączyć na nich: arabistykę (gdzie wykładają arabski i hebrajski), filologię rosyjską oraz ... zaciekawiła mnie filologia szwedzka (z dodatkowym językiem niemieckim - w moim przypadku od podstaw). Języki obce są moją pasją i uczę się ich z przyjemnością. Myślicie, że jest to możliwe, aby studiować tyle języków obcych i czy to się opłaca? Czy jedną z filologii polecalibyście zastąpić kierunkiem typu "europeistyka" czy coś podobnego?Bardzo proszę o odpowiedź i podzielenie się swoimi doświadczeniami, jakie są możliwości rozwoju na kierunkach językowych w przypadku obu uniwersytetów i o jakieś wskazówki.Dziękuję i pozdrawiam,zakłopotany forumowicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...