Kserkses Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Siemka , Mam do was kilka pytań odnośnie studiów informatycznych na UJ i Agh . Po pierwsze na, którym kierunku więcej się nauczę wiedzy informatycznej (Informatyka/ Informatyka stosowana/ Informatyka analityczna)? Także, mam problem czy w ogóle z wynikiem z matematyki rozszerzonej ( +/- 80%) i podstawowej ( +/- 90%) mam szansę się tam dostać na informatykę stosowaną/informatykę. Dodatkowo też liczę z j.angielskiego rozszerzonego ( +/- 90%) i j.rosyjskiego podstawowego ( +/- 90%). A jak nie tam to miałby ktoś jakieś propozycje w jakich miastach można byłoby też szukać studiów z takimi kierunkami na podobnym poziomie ? Liczę na szybką odpowiedź ! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nie do końca rozumiem pytanie. Na każdym kierunku zdobędziesz inna wiedzę. Więc nie wiem do czego ma się odnosić więcej. Masz dobra wyniki więc masz szansę. Jakie miasta alternatywne? Standardowo Warszawa, Poznań, Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kserkses Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Przepraszam, źle sprecyzowałem pytanie. Chodziło mi głównie o to, że podczas przeglądania programów nauczania na poszczególnych studiach, czasami mogłem znaleźć powiązania z różnymi przedmiotami typu fizyka (nie uczyłem się tego przedmiotu w Liceum i nie trawię go :/). I czy warto iść na kierunek, w którym są takie zajęcia (wiem, że warto rozwijać się w różnych dziedzinach, ale czy w tym przypadku warto poświęcać na to czas? ). A jeśli chodzi o miasta, które podałeś to jakie studia masz na myśli ? Jeśli chodzi o Wrocław to pewnie Politechnika Wrocławska (trochę czytałem i też nad tym myślę) a jeśli chodzi o Poznań i Warszawa to co byś sugerował biorąc pod uwagę wynik, który mogę uzyskać z matury ? Jeśli napisałem jakaś głupotę to prosiłbym żebyś mnie poprawił ponieważ jestem w tym temacie"zielony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Przecież lista uczelni w tych miastach jest oczywista. W Warszawie możesz szukać dobrych alternatyw ale od tych lepiej już wybrać świetne uczelnie w mniejszych miasta np. TORUN. Na każdej uczelni są takie przedmioty bo są one w kanonie studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...