nessebar Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Witajcie Pod koniec października przeprowadzam się do Warszawy i zaczynam tam studia magisterskie: Coaching stylu życia na SGTiR (Vistula). Rodzinna miejscowość jest oddalona o 300km. Studia i mieszkanie opłacać będą mi rodzice, po mojej stronie zostaje utrzymanie się na miejscu (zakupy, rozrywka itp.). Chcę połączyć studia z pracą jednak chciałabym znaleźć też czas na rozwijanie swoich hobby (siłownia, rower, kajakarstwo), mam chęć też przynależeć do jakieś społeczności, zainteresowań mam dużo i chciałabym się sprawdzić w niektórych rolach. Pracę poszukuję w obszarze HR lub jako trener personalny w klubach fitness. Nie wiem jak wygląda plan studiów dziennych na studiach II stopnia (kierunek jest nowy więc nie mam porównania z poprzednimi latami). Studia zaoczne odbywają się co dwa tygodnie, w godzinach podejrzewam 8-18, wtedy w tygodniu po pracy mogłabym czas przeznaczyć na swoje dodatkowe zajęcia. Gdybym zdecydowała się na studia dzienne, nie wiem czy udałoby mi się pogodzić w tygodniu i pracę i studia. Weekendy pewnie też musiałabym poświęcić pracy. Jak to wyglądało na waszych uczelniach i jak Wy poradziliście sobie z wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Problemy pierwszego świata uwielbiam. Zainwestuj ten czas w pracę, wybierz studia niestacjonarne będziesz mieć więcej czasu w tygodniu. Na II stopień naprawdę nie ma sensu pchać się jeszcze w stacjonarne. Studia są chyba realizowane w szkole głównej turystyki i rekreacji P.S. Wybór kierunku to dla mnie szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nessebar Opublikowano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Kierunek wzbudza wiele kontrowersji Ja akurat mam na siebie plan i tego się mocno trzymam. Dzięki za konkretną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Czyli wiele kontrowersji? Raczej nie. Po prostu śmiesznie brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...