Aureliusz Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Witam Moim wymarzonym zawodem jest inżynier jakości. W ogłoszeniach o pracę wymagane jest ukończenie studiów technicznych oraz biegła znajomość języka angielskiego, często również niemieckiego. Maturę napisałem mnie więcej na 96% z podstawowej matematyki, ok 50% z rozszerzonej matematyki oraz z fizyki ok 30%. Chcę studiować elektrotechnikę i staram się o dostanie na dwie uczelnie: -politechnika łódzka -uniwersytet technologiczno przyrodniczy w Bydgoszczy Myślę o wybraniu Bydgoszczy by mieć większą szansę na ukończenie tego kierunku oraz by mieć więcej czasu na naukę języków, bez których nie mam szans na sensowną pracę w zawodzie. Co sądzicie o tej decyzji? Będę bardzo wdzięczny za Wasze opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Mój brat studiował i tu i tu. Zdecydowanie bardziej polecam Łódź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aureliusz Opublikowano 30 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Dziękuję za odpowiedź. Uważasz , że ma to jakieś większe znaczenie (przy staraniu sie o prace), którą z tych dwóch uczelni sie ukończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 To zależy gdzie szukasz pracy. Jeśli w Bydgoszczy to pewnie nie. Jeśli w innym mieście to już może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...