happon Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Witam, przez przypadek na jednej ze stron internetowych trafiłem na informaję o Nauczycielskim Kolegium Języków Obcych w Gdańsku podlegającym pod Uniwersytet Gdański. Jednak odnośnik do właściwej strony Kolegium nie działa, nie znalazłem również żadnej informacji na temat rekrutacji. Czy NKJO w Gdańsku jeszcze prowadzi nabór na studia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Cześć, z mojej wiedzy nie. Collegia skończyły swoją działalność i zostały wciagniete przez uniwersytety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
happon Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Tak też myślałem. Zastanawiam się tylko czy w Gdańsku (ewentualnie Trójmieście) są kierunki dające uprawnienia do nauczania j. angielskiego lub niemieckiego inne niż filologie na Uniwersytecie Gdańskim. W grę wchodzą tylko studia niestacjonarne licencjackie, również uczelnie prywatne. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Uniwersytety jak najbardziej tak. Musisz tylko wybrać albo sp3cjalizacje nauczycielska albo dodatkowo robić kurs pedagogiczny, który obecnie nie jest zawsze w programie studiów i trzeba to często robić na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...