BalckSkin Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Witam. W tym roku chce rozpocząć studia na prawie zaoczne. Niestety nie zdawałem matury z przedmiotów punktowanych i mam prawie same podstawy. Czytałem wypowiedzi, że na prawie dużo odpada na historii i trzeba zdawać historie rozszerzona. Bardzo chcę studiować prawo i pytanie czy można się do studiów przygotować? Boję się że nie dam rady i chciałbym już wcześniej się uczyć. Czy są jeszcze przedmioty problematyczne, które ciężko zdać na prawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Głównie historia na 1 roku. I historia prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Studiuję prawo dziennie na UW. Nie zdawałam matury z historii, bo mogłam wybrać inne przedmioty, które dawały większą szansę na dostanie się. Na razie żyję A tak poważnie: obecnie odchodzi się od programu, w którym kładziony byłby aż taki nacisk na historię. Sesja letnia, w której będzie egzamin z przedmiotu mającego najwięcej wspólnego z historią (tj. Ewolucja ustrojów państwowych i instytucji prawnych) jeszcze przede mną, ale myślę, że osoba ucząca się systematycznie jest w stanie to ogarnąć, nawet jeśli nie zdawała tej matury. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...