Ilendil Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam, niedawno pisałem matury i szukam odpowiednich dla siebie studiów. Rozszerzałem biologię oraz chemię. Głównym założeniem była medycyna, ale prawdopodobnie zabraknie mi parunastu punktów. Szukam czegoś co pozwoli połączyć te dwa przedmioty zdawane przeze mnie, chociaż wolałbym nacisk na chemię. Rozglądałem się w internecie i znalazłem bioinformatykę, biotechnologię, analitykę medyczną i zastanawiam się nad studiami w mniej więcej tym kierunku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 A może farmacja? A może technologia chemiczna? Kierunki związane z chemią są bardzo przyszłościowe, rozwój przedsiębiorstw powoduje zapotrzebowanie na tego typu absolwentów. Biotechnologia - tutaj już później trzeba się specjalizować, sam kierunek jest dobrym fundamentem. Co chciałbyś robić po studiach? Jakie miasta bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abc Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Mam dokładnie taką sama sytuacje Słyszałam od kilku osób że po biotechnologii nie ma pracy w Polsce. Ja zastanawiałam się tez nad biochemią ale to w sumie zbliżone do biotechnologii, może Studia na kierunku chemia ze specjalnością Studia na kierunku chemia kryminalistyczna albo stomatologia, ewentualnie technologia chemiczna albo inżynieria biomedyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...