mike1956 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam. Ostatnio zainteresowałem się studiami właśnie na tej uczelni. Mam wobec tego pewne pytania, czy ktoś z Was tam studiował i co o tym sądzi? Szczególnie interesuje mnie wydział nawigacji. Czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Uczelnia sama w sobie bardzo dobra, ciekawe studia, mała konkurencja. Jest raptem kilka uczelni morskich w Polsce, a jaki kierunek Cię interesuje? Konkretnie nawigacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike1956 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Tak. Słyszałem, że Nawigacja jest tam na bardzo wysokim poziomie, a zarobki po skończeniu tego kierunku studiów są niezłe. Z drugiej strony waham się pomiędzy wyborem Nawigacji, a Mechatroniki, bo obawiam się, że praca na morzu może mi się kiedyś znudzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ja na Twoim miejscu jednak wybrałbym nawigację, nie koniecznie musisz pracować cały czas na morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike1956 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Dzięki. Na właśnie niedawno przeczytałem na stronie www AMS, że po nawigacji niekoniecznie muszę pracować na morzu, jest zapotrzebowanie na specjalistów w przedsiębiorstwach armatorskich, w przedsiębiorstwach przemysłu okrętowego i maszynowego, w laboratoriach badawczych, itp., itd. Szczególnie podoba mi się ta specjalizacja Transport Morski i Śródlądowy. Tyle, że trzeba spędzić te 12 miesięcy na morzu na dziale pokładowym... Z drugiej strony zarobki po skończeniu uczelni są na tyle wysokie, że warto podjąć to ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Powiem Ci szczerze, że korzystaj z tego, studia to czas, który musisz wykorzystać w jak najlepszy sposób. To świetna przygoda. Później możesz żałować bo już takiego czasu i możliwości nie będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Mechatronika jest bardziej nastawiona na mechatronikę w silnikach, wielkich siłowniach w stoczniach, na statkach. Zresztą masz tam specjalności typu: Statki, stocznie itd. (czy pokrewne z tym związane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...