linuxa Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam W październiku zaczynam moje zmagania ze studiami we Wrocławiu i przyznam, że frapuje mnie jedna rzecz. W związku ze studiami zapewne jak większość studentów przenoszę się do Uczelnie we Wrocławiu i zapewne do rodzinnego miasta ze względu na odległość będę wracać nie częściej niż raz na dwa tygodnie. W związku z czym w wyniku jakiejkolwiek choroby będę musiała załatwić wszystko na miejscu. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć informacji w jaki sposób "przenieść się" do lekarza. Czy istnieje coś takiego jak Przychodnia Studencka dla studentów UW? I jak wygląda sprawa zapisania się tam? Czy niezbędne jest załatwianie wszystkiego w NFZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Są przychodnie uniwersyteckie, ale po prostu będziesz korzystał z tej, w której dzielnicy mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sid.gleason Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Dzięki możliwościom, jakie daje internet, zdobycie niezbędnej recepty nie jest wcale takie trudne. Uzyskanie e-recepty nie wymaga osobistego pojawienia się w gabinecie lekarskim, wystarczy konsultacja online. To rozwiązanie, które pozwala zdobyć receptę na stałe przyjmowane leki, niezależnie od tego, w której części kraju się znajdujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyshawn21 Opublikowano 14 Marca Udostępnij Opublikowano 14 Marca Co warto wiedzieć o zwolnieniu L4? Macie jakieś doświadczenia złe/dobre? W sieci staram się posiłkować takimi informacjami - ponieważ mam zamiar pójść na dłuższe l4. Choroby stanowią nieodłączną część życia każdego człowieka. Bardzo często uniemożliwiają realizację zadań zawodowych. Zwolnienie L4 przysługuje każdemu pracownikowi zatrudnionemu w ramach umowy o pracę oraz pracownikom zatrudnionym na umowę zlecenie, jeśli odprowadzają składki zdrowotne. Zaświadczenie stwierdzające czasową niezdolność do pracy może zostać wystawione jedynie przez lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...