pawlo3253 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Na studia uczęszczałem przez pół roku, sesje zimową zaliczyłem bez problemu, jednak w kwietniu ze studiów zrezygnowałem (przestałem chodzić). Tata podpiął mnie do swojego ubez. jako studenta. Problem w tym, że do dzisiaj nie otrzymałem listu ze wszczęciem procedury skreślenia. Do miejsca w którym studiowałem, jest daleko, a z czasem na dłuższe podróże krucho. Moje pytania dotyczy tego, czy skoro nie dostałem listu dalej jestem ubez.? Ile się na taki list czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Co to ma do rekrutacji? Przenosze do dzialu dziekanat. Jesteś ubezpieczony do dnia skreślenia z listy studentów a nie otrzymania listu. Musisz się dowiedzieć czy Cię skreslili czy jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Najprawdopodobniej nie jesteś jeszcze skreślony. W przypadku wielu uczelni zostaniesz skreślony po letniej sesji poprawkowej, czyli we wrześniu lub dopiero na początku października, jeżeli czas na rozliczenie semestru/roku trwa do 30 września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 To zależy od formy rozliczenia. Semestralny czy roczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lew21 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 13 godzin temu, pawlo3253 napisał: Tata podpiął mnie do swojego ubez. jako studenta. Będziesz mieć ubezpieczenie u rodziców dopóki ich pracodawca się nie zorientuje (np: dział kadr/księgowa poprosi o ponowne zaświadczenie) albo dopóki sam nie zaczniesz czegoś kombinować (urząd pracy, zatrudnienie o umową o pracę lub zlecenie). Istnieje obowiązek, że wraz z ustaniem ubezpieczenia rodzice powinni Cię wykreślić wciągu 7 dni. Oczywiście pod karą grzywny, ale znając życie nikt tego nie robi. *- nie namawiam do łamania prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...