miles Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Witam, chciałbym sie poradzić ws. wyboru kierunku. Chciałbym się już na jakiś bardziej nastawić, bo puki co wiem, że chcę iśc na studia techniczne, więc raczej politechnika. Najbardziej zaciekawiły mnie Mechanika i Budowa Maszyn, oraz Automatyka i Robotyka. Obecnie jestem w technikum informatycznym, zdaje maturę rozszerzoną z matmy i podstawę studia.net/informatyka, ale nie integesuje mnie aż tak bardzo informatyka. Bardziej mnie ciekawi ta mechanika itd. ale nie miałem z nią styczności wczesniej, rysunku technicznego, działania maszyn. Czy jestem w stanie bez jakiegoś dużego doświadczenia sobie tam poradzić? Prosze was jako juz bardziej obytych o zabranie głosu co do ww kierunków, albo możę proszę zaproponujcie coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Na pewno sobie poradzisz bez takich przedmiotów, najważniejsze żeby mieć podstawy matematyki, reszty można się nauczyć. Oba te kierunki są bardzo atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodydede Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Polecam telekomunikacja i elektronika - bardzo dobry kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubercik23 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Przecież na studia I stopnia idziesz właśnie po to, żeby się nauczyć . Nie przejmuj się i wybierz to co Cię interesuje. A tak przy okazji, z Automatyki nie problem się przenieść na Infę i odwrotnie. Na początku zwłaszcza sporo przedmiotów się pokrywa. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...