karolajna310 Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Cześć wszystkim:) Zmagam się aktualnie z bardzo trudną decyzją życiową, mianowicie chodzi mi o wybór studiów - waham się między położnictwem a zarządzaniem jakością i analizą żywności. Oba mają coś w sobie i każdy z nich w pewnym stopniu mnie interesuje, ciekawi, a także każdy z nich ma jakiś minus. Dlatego chciałam spytać o radę kogoś bardziej doświadczonego i stwierdziłam, że można spróbować tu - czy są tu osoby/czy jest tu ktoś kto może spróbować mi poradzić co dalej?:) Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Cześć, To już pytanie co chcesz w życiu robić. Doskonale wiesz co będzie robić po położnictwo bo tu masz już nakreslona ścieżkę kariery. A co po taki zarządzaniu jakością i analizie żywności? Generalnie wszystko i nic. Musisz mieć już jakiś plan na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolajna310 Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Chodzi o to, że myślałam poważnie o położnictwie dopóki nie dotarło do mnie, że mogę sobie nie poradzić z tak duża ilością krwi, ze stresem związanym z porodem i nie wiem jak będę reagować na nieudane porody podczas których rodzą się na przykład dzieci chore czy nawet martwe. Czy jest szansa żeby się do tego przyzwyczaić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Trochę przyzwyczaić a trochę nauczyć. To nie jest tak że nagle będziesz miała znieczulice. Po prostu będziesz miała wiedzę która pozwoli Ci wiele rzeczy rozumieć. To praca która jest też służba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...